Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan lehet köszönni egy...

Hogyan lehet köszönni egy nálam kb 17 évvel idősebb nőnek?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, egykor tanított a nő az oviban, utolsó évben, akkor került a szakmába. Most azonban gyakran találkozunk, és nem tudom, hogyan köszönjek neki. A "Jó napot kívánok" kicsit öregesen hat, hiszen az ő korosztályával még tegezőviszonyban vagyok általában, viszont a "Sziá"-t nem tudnám megengedni magamnak. Ti mit tanácsoltok?
2010. máj. 30. 09:20
 1/9 anonim ***** válasza:
ő az idősebb, neki kell felajánlania a tegeződést. ameddig neki a "jó napot kívánok!" megfelel, addig ne zavartasd magad :) nem öreges, teljesen kulturált köszönési forma :)))
2010. máj. 30. 09:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy nem mondom ki, hogy Jó napot kívánok, csak annyit, hogy Kívánok :D
2010. máj. 30. 09:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Csókolom :) utána egyből mondani fogja hogy tegezz nyugodtan ;)
2010. máj. 30. 09:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó napot kívánok. A csak "kívánok" nagyon bunkó dolog. Ha zavarja,akkor úgy is szól,hogy tegezd vagy köszönj másképp.
2010. máj. 30. 09:41
 5/9 anonim ***** válasza:

"Csókolom Zsuzsi néni."

Vagy valami ilyesmi :)

2010. máj. 30. 09:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Kéz csók!:)
2010. máj. 30. 09:47
 7/9 anonim válasza:

Szerintem egy lány ne köszönjön már csókólommal senkinek se...

Én jó napot kívánok/jó napot teri néni...

A kívánok önmagában...kb olyan, mint ha odavágnád, hogy "napot"...szóval én azt nem ajánlanám...

A tegezést meg neki kell felajánlania...

2010. jún. 4. 18:46
 8/9 anonim válasza:

ez az etiket, +köszönés kérdés engem is érdekelne....!

Jól neveltnek tartom magam, de néha én is megtorpanok, hogy most mégis hogy illik köszönni...???

CSókolomot lánynak nem illik....de a jó napot kívánok szerintem nagyon komoly egyes szituációkban. Pl: oszt. főnököm egyben szinte a szomszédom is, egyértelmű h suliban jó napot kívánokot köszönök, de mikor találkozunk az utcába ott inkább csókolomot szoktam...:s mert ha még oda is rakom a nevét hogy jó napot kívánok jutka néni......mire ezt kimondom lemegy a nap:)

ez illetlenség??? Mért nem találtak ki v.mi egyszerűbbet??? v.ki segítsen légyszi, tényleg szeretném tudni, hogy akkor most tényleg mit illik és mit nem 16/L

2010. jún. 4. 20:37
 9/9 anonim válasza:

az utolsó előtti vagyok...

Az utolsónak...!

Ha kimondod a nevét, akkor nem kell a kívánokot mondani:)

Pl Jó napot Jutka néni;)

Az udvariassági kitételt elég csak akkor használni, ha nem mondod a nevét...;)

2010. jún. 5. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!