Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért vannak felháborodva a...

Miért vannak felháborodva a köhécselő, tüsszögő öregek, ha a kezüket nem teszik a szájuk elé és ezt szóvá teszem?

Figyelt kérdés
Leginkább az öregek ilyenek, de persze ha más csinálja annak is szólok. Ki a fene kíváncsi a nedveikre, amit kiköhögnek/tüsszentenek?
2010. máj. 24. 11:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Én nem utálom az öregeket, csak az undorító dolgaikat.

Már többször jártam úgy, hogy még volt hely a buszon az öreg meg odaállt mellém és elkezdett beszélni, hogy milyen bunkó a mai fiatalság, hogy még át se adja a helyét. A csúcs az volt, amikor el volt törve a lábam és a hülye is láthatta, hogy gipsz van rajta. Az öreg nő meg elkezdett morogni, hogy nem igaz, hogy ilyen fiatalon nem tudok állni a buszon. Amikor meg mondtam, hogy sajnos törött bokával nehezen állnám végig az egy órás utat, én voltam a bunkó, szemtelen.

(Már írtam a kérdésre.)

2010. máj. 24. 13:12
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Az csak egy dolog, én akkor "röhögtem" mikor a néni pattogott egy fiatal srácnak hogy mértnem adja át a helyét, a srác pedig elnéző mosollyal felhúzta a nadrágját és műlába volt szegénynek... A néni köpni nyelni nem tudott, és csöndesen végigállta az utat...

Én azt szeretem még mikor korán reggel a boltba (olyankor mikor mindneki munkába igyekszik) a néni könyörög hogy engedjem előre mert meg y a busz, és a cicák éhesen. nálam van egy darab kifli, nála meg tíz kiló macskakaja félkilónként csomagolva... Én sajnálom őket hogy fája lábuk, de reggel 8körülis csak annyira fáj mint hétkor, szokjanak már rá hogy akkor járnak piacra/boltba mikor már mindneki beért a munkahelyére.

2010. máj. 24. 13:36
 23/29 A kérdező kommentje:
13:36-nak is ott a pont...
2010. máj. 24. 13:37
 24/29 anonim ***** válasza:
2010. máj. 24. 14:25
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Bocs az offért, de mivel most elkanyarodtunk az "idősek raplijai" témához, gondoltam leirom:

Vártam a házidokinál a soromra, mikor egyszercsak feljött egy öreg néni(az első emeleten van a rendelő) lassan lépdelve a járókerettel, megkeseredett arccal, feltűnően megjátszott köhögéssel.(Én már komolyan elkezdtem sajnálni, hogy szegény néninek milyen rossz lehetett feljönni az emeletre, stb...)Jajgatások közepette leült az ajtóhoz legközelebb eső székre. És amikor kiszóltak a rendelőből, hogy kérik a következőt, a néni magáról megfeledkezve, húsz éveseket megszégyenitően felpattant a helyéről, és az ajtónál észbekapott, hogy otthagyta járókeretét. Visszament érte, és jajgatások közepette lassú léptekkel becammogott vele a rendelő ajtaján.:S

Szóhoz sem jutottunk. Mindenki arcára kiült a döbbenet.

2010. máj. 24. 15:19
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelet kölcsönös! Megtisztelem utastársaimat hogy nem rájuk köhögök tösszentek én megtanultma ezt öt évesen ő miért nem tudja 60+?

Etikett, az udvariassági formulák a bkv-n megváltzonak mivel nem praktikusak, olyannyira hogy teljesen megbénítaná a tömegközlekedést. Én MINDENKINEK át szoktam andi a helyemet ha szüksége van rá a hatévestől a kismamán keresztül a nagoyn nehezet cipekedő fiatalurat is belevéve a járni alig tudó öregek ig, de csak ha szemmel látom hogy szüksége van rá. Ha meg kér udvariasan, nem érdekel mennyire van szüksége rá, felállok és oda adom neki a helyem, ha dünnyög nem. mivel én is várok egy minimális tiszteletet.

a tisztelet egy kölcsönös érzelem másképp nem működik.

Én is szoltam már rá öreg re szerencsáre nem szólt vissza de eddig azt hittem különc vagyok vele :-D

Velem azt történ meg hogy héven beszorultam a közlekedő folyosóra de az elején voltam mögöttem 3-4 idős hölgy ideje korán felállt és mivel szeretnek idegenekhez dörgölőzni átfurakodtak volna a tömegbe az ajtóhoz, mondom nem tudok (tényleg nem) helyet engedni, erre neki állt fejjebb. Türelmesne váharott volna amíg elindul a tömeg, úgy könnyebben adok nkeik helyet, de így temrészetesen elsodortak amit elkerülni szerettem volna...

2010. máj. 25. 00:58
 27/29 anonim ***** válasza:
Én alapjáraton egy nagyon udvarias, megértő ember vagyok, de az öregek néha engem is fel szoktak húzni. Ha valaki köhög- tüsszög a buszon pl. az nem csak udvariatlanság, hanem a másik ember egészségének a veszélyeztetése is. Ilyenkor, ha van rá lehetőségem, tüntetőleg arréb megyek, de egyszer kénytelen voltam rászólni egy nőre. Nem tetsztet neki, morgott, de legalább egy időre abbahagyta a gusztustalankodást. Nem csak idősek csinálják ezt egyébként, de közülük kerül kia legtöbb ilyen. (Nem tudom, miért, elvileg őket is megtanították ezekre a dolgokra gyerekkorukban.)
2010. máj. 28. 15:43
 28/29 anonim válasza:
9%
Csak hogy én is együtt ugassak a falkával! Sok válaszolora, én szerencsére ismerek sokdiplomás 60+ és kétkezi szakmunkás 60+!! Mind a két kategóriából van olyan akit légtérben nem tudok elviselni, és akiről még az unokáim is hallani fognak példaként! Anyósom anyja egy tünemény tündér, a világ legédesebb nagyanyója! Igaz amióta aférjét elvesztette vannak rosz napjai mikor jobb magára hagyni de ha jó kedve van ami azért elég soxor beszarsz tőle! És akármilyen idős makulátlan!!! Nem büdös nem hagy hajszálat a kajába, kezet mos sz**rás után XD elegánsan öltözködik... és ennyi! Más öreg miért nem tud ilyen lenni?? A sok kétszinü susmorgo állandóan csak panaszkodó padon ülő szipirtyók minden f**asz bajuk van, csak be tudjanak szolni, visszaszolsz valamit akkor meg megy a hőbörgés! Tisztelet a világon mindenkinek kor nélkül jár, ha azt kiérdemli! Igaz van egy öreg ismerősöm 93 éves, mai napig piál mint a gö**ény, sokszor láttam már büdösen meg hu**gyosan, de gyerekkorom óta ismerem (már akkor is nyugdijas volt) de a munkásságát és a családját felelősség teljesen és becsülettel vitte, és nagyon jó ember!! Szóval őt becsülöm annak ellenére is hogy néha ku***va büdös! :) Meghát ez a kor azért teljesitmény... és még épeszü, csak kicsit süket! :) De hogy a kérdésre válaszoljak is, nyugodtan szolj le valakit ha nem ugy viselkedik ahogy kéne!!! Ő is ember olyat sza***ik mint te és ha tiszteletlen ne várja el h te az legyél a korkülömbségetek miatt! Szivfájdalom nélkül tedd!
2010. szept. 9. 15:46
 29/29 anonim válasza:
Nekem Apósom simán az arcunkba köhög az asztalnál. Még úgyis, hogy ott van az 1 éves unokája előtte ... Kiakaszt, de nem lehet vele mit tenni. Szóltam neki, erre csak annyit mondott, hogy kellenek a bacik. Undorító. Az idősek már csak ilyenek. Régen még úgy volt, pláne vidéki helyeken, hogy az idősek mondtak meg mindent. Ezért háborodnak fel ha valaki szépen megkéri őket egy alap higiénikus dologra, vagy bármire. Azért nekik sem könnyű, megváltozott a világ számukra nagyon. Ők nem tudnak alkalmazkodni már ehhez. 86 éves idős dédi mama, bármit kérsz tőle, bármilyen módon megsértődik.
2014. nov. 3. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!