Vitában valóban számít a két fél társadalmi státusza? Ha az egyik "kevesebb" akkor csak ezért nem kell elfogadni az igazát ha az tényekkel is alá van támasztva?
Rokonom baráti társaságában voltam. Fiatal orvos, 40-es ügyvéd, tanár, menö vállalkozó volt ott a rokonaim mellett mint barátok. Volt egy vita amiben én elmondtam az érveimet, tényekkel alátámasztva, amit a fiatal orvos és az ügyvéd nem fogadott el. Az indokuk az volt, hogyha igazam is van, az ö státuszuk miatt nem kérdöjelezhetem meg a véleményüket, nekik van igazuk akkor is.
Én egyébként gyári melós vagyok minimálbéren, semmi több.
A társaság minden tagja igazat adott nekem, de figyelmeztettek, hogy ilyen esetben amikor társadalmilag tisztelt emberek mondanak valamit, akkor nekik van igazuk, a kevésbé tanult emberek inkább ilyenkor maradjanak csendben! Mert megalázóan hathat hogy nekem az egyszerü melósnak lett igaza egy nagytiszteletü, tanult emberrel szemben.
A véleményemet udvariasan, szerényen, nem bántóan mondtam el, nem is sértödtek meg, csak amiatt hogy nekem nem lett volna jogom belefolyni abba a témába, mert nincs semmi elismervényem (diploma) ami feljogosít rá hogy értelmiségi témákban kifejtsem a véleményemet.
Valóban rosszul tettem hogy nem játszottam a hülyét? Úgy illett volna? Az alap, hogy a fönökömre ráhagyom a véleményét mégha hülyeség is, de vadidegeneknek miért kéne csak azért mert öket mások tisztelik? Mégegyszer mondom, nem okoskodtam, nem oktattam ki öket, csak igazam volt ami nem tetszett nekik.
Társadalmi/gazdasági témáról volt szó ami senkinek nem vág a szakmájába.
30 éves vagyok, 12 éve a saját lábamon.
Mindenki nekem adott igazat, még a két ember is akik megharagudtak! Nekik az volt a bajuk, hogy egyszerűen szerintük én tanulatlanként nem mondhatom meg a véleményemet mert az illetlenség. Főleg velük szemben
Ja, egyébként a valóságot baromira nem érdekli, hogy ki milyen társadalmi státuszt ér el. Ez valamikor a középkorban volt utoljára divat, hogy annak van igaza, aki magasabb létrafokon ücsörög. Meg az óvodában.
(Persze, lehet neki is igaza, de az semmilyen tekintetben sem a társadalmi státuszától függ.)
Akkor is nekem van igazam ha neked van igazad?
Látod a diplomához agyat nem adnak! Szánalmas. Milyen ciki hogy egy "egyszerű melós" is tud gondolkozni? Na ez tényleg ciki! NEKIK!! Nem is szánalmas ez, hanem röhejes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!