Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért illik egy kicsi ételt...

Miért illik egy kicsi ételt otthagyni a tányéron?

Figyelt kérdés
Honnan ered ez a szokás? Mi a magyarázat rá? Amúgy ki a fenét érdekel manapság pl. egy étteremben, hogy hagytam-e 2 falatot a tányéron vagy sem?
2017. ápr. 7. 14:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igazad lehet, összetévesztettem az első és utolsó falatot/kortyot, de írtam, hogy csak rémlik a dolog:

"Az első pohárból a földre is loccsantunk egy kortyot a nagyon régi áldozati emlék-szokás szerint. Ezt az ősi ivászati regulát felköszöntésnek hívták. Ittak minden elképzelhető dologra: egymás egészségére, holtak emlékére, a haza üdvére, stb."

[link]

2017. ápr. 15. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
Szimpla baromság.
2017. máj. 6. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

A vendégek részére az asztalra feltálalt étel, sütemény ha mind elfogyott, a feleségem azt szokta mondani,kevés volt. És ha megmaradt, akkor azt, hogy

nem volt jó.

2020. szept. 6. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!