Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit jelent szerintetek az a...

Mit jelent szerintetek az a szó, hogy fogyasztás-mánia?

Figyelt kérdés
2010. máj. 12. 18:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos termékből rendszeresen, mánikusan fogyasztasz vmit.
2010. máj. 12. 18:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt veszi meg valaki,amire szüksége van,hanem azt,amit reklámoznak,vagy éppen leáraznak. Akkor is,ha arra nincs feltétlen szüsége.
2010. máj. 12. 18:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Többértelmű. Jelentheti amit a többiek is írtak, a 'boltkórost', egy másik kérdésnél fogyókúra mániásnak értették, de használható ez a szó olyankor is amikor valaki egy autónál csak azt nézi hogy mennyit fogyaszt százon. Ha venni akar egyet, mindig az az első kérdése: Mennyit fogyaszt? Jajj hagyjál már te fogyasztás-mániás:)

Áramot is lehet fogyasztani, és aki spórol rajta, minden elektromos terméken a kW-ot keresi, fogyasztás mániás:)

2010. máj. 12. 19:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Én arra értem, aki kényszeresen vásárol, nemcsak azért, hogy mindig új holmijai legyenek, hanem más módszerekkel nincs türelme megoldani, ha valami átmenetileg nem használható vagy nem hibátlan (pl. inkább újat vesz, mint hogy megjavíttasson valamit; hogy felvarrná a leszakadt gombot; hogy hazamenne érte vagy kivárná a legközelebbi alkalmat, ha épp elfelejtette magával hozni), illetve mindig úgy érzi, hogy abban a formában az igazi a termék, ahogy a boltban található, vagyis pl. nem vesz semmit használtan; nem várja meg, amíg teljesen kifogy a készlet; azt sem készíti el saját maga, ami olcsóbb/jobb házilag pl. egy szendvics; ha vásárlás után módosítani kellene rajta, hogy neki megfelelőbb legyen (pl. fel kéne hajtani egy nadrágszárat, venni egy külön tartozékot), inkább addig keres, amíg készen kap pont olyat, amilyet elképzelt, még ha jóval drágább is.

Kb. ilyesmik.

No meg persze, ahogy az egyik előző válaszoló is írta, a "fogyasztás" szónak vannak más jelentései is. Nekem a fogyókúra nem jutna róla eszembe, az nálam inkább "fogyásmániás".

2010. máj. 12. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Én arra értem, hogy mindenre szüksége van. 6 emeletes matchboxtól kezdve, 10 okostelefonon át mindenre ami új és trendi. Ezzel következik, hogy az illető semmit nem csinál, tehát nem alkot. Hanem csak fogyaszt. ez a fogyasztó társdalom, akik fogyasztás-mániásak.
2010. máj. 14. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!