Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tegezzek vagy magázzak?

Tegezzek vagy magázzak?

Figyelt kérdés
Mivel szlovákai magyar vagyok, nem vagyok nagyon tisztába a magyarországi, budapesti tegezéssel,magázással üzletekben. Szerintetek magázzak vagy tegezzek egy 30-as korombeli nőt vagy férfit? Szlovákiában a tegezés szóba sem jöhet, szeritnem. Már rég nem ott élek. Köszi.
2010. máj. 12. 01:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
attól függ hány éves vagy
2010. máj. 12. 01:56
 2/21 A kérdező kommentje:
Hát, ha fontos, pont 36.
2010. máj. 12. 02:05
 3/21 anonim ***** válasza:
91%
Ha férfi vagy, akkor várd meg, amíg a nő felajánlja a tegeződést. Ha nő vagy, akkor Te ajánlhatod fel, mert idősebb vagy. De persze függ attól, hogy az említett hölgy milyen karakter... ezt Te tudhatod.
2010. máj. 12. 02:14
 4/21 anonim ***** válasza:
52%
egy üzletben lehet tegezni persze, ha nem nagymama az eladó
2010. máj. 12. 02:52
 5/21 anonim ***** válasza:
91%

Ha no es nalad idosebbnek nez ki, akkor illene magazni. En megsertodnek, ha egy ferfi csak ugy ismeretlenul letegezne. Kicsit kozonsegesen hat bizonyos helyzetekben. Van, akit zavar, van, akit nem.

24/N

2010. máj. 12. 06:15
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell üzletben idegen embereket letegezni, nem vagy már olyan fiatal. Semmivel nem nehezebb magázni, mint tegezni. A mekiben szoktak tegeződni, meg legfeljebb 30 alatt. Esetleg ha törzsvevő vagy valahol és már jól ismeritek egymást, akkor lehet áttérni.
2010. máj. 12. 07:47
 7/21 anonim ***** válasza:
86%

Magyarországon divat,főleg nagyvárosokban,hogy vadidegeneket is tegeznek. Az emberek nagyrésze nincs tisztában az illemszabályokkal! Nem rég megdöbbentem,hogy egy 24 éves nő eddig nem tudta,hogy férfi nem foghat kezet egy nővel,csak akkor, ha a nő nyújt neki kezet. Ugyanez érvényes a tegezésre is. A tinik között ez még elmegy,de felnőttek között NEM! Idegent,ha már nem gyerek, magázni illik,és ő is magázzon engem! Régen,ha valaki letegezett egy ismeretlent,meg kaphatta az illetőtől,hogy: Nem őriztünk együtt disznót !

Te is inkább magázódj,mert az nem lehet kínos számodra.

2010. máj. 12. 07:51
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

41/F apám úgy tanított: ha egy másik férfi letegez és nincs legalább kétszer annyi idős mint te,akkor tegezd vissza nyugodtan.a nőknek a csókolom jár, bár eléggé nehéz negyvenévesen egy 25 éves lányt csókolomozni. a jó napot mindenhol jó.

Bandigyerek

2010. máj. 12. 09:16
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 36 évesen már mindenhol magázódva köszönünk. Akkor is, ha korunkbeli az illető, akkor is, ha épp elmúlt 18 éves. Természetes, ha ezt valaki tegezve fogadja, akkor a továbbiakban válthatunk a tegező formára. Éreztem már magam bunkónak, amikor pénztárost letegeztem és ő végig magázott, pedig én 29 vagyok, ő olyan 25 lehetett. Valahol követelmény, hogy a vásárlókat tilos tegezni.
2010. máj. 12. 09:17
 10/21 anonim ***** válasza:
89%
Én egy fiatalosan gondolkodó 42 éves nő vagyok. A lányom (16) barátai, barátnői természetesen tegeznek. A közelebbi , fiatalabb ismerősök is. Mégis meglepődök, amikor egy boltban az eladó, aki kb 20 évvel fiatalabb, mint én, letegez. Nem sért, de kicsit furcsa. Szerintem a tiszteletet meg kell adni, a haverkodó stílust nem díjazom idegenektől.
2010. máj. 12. 09:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!