Mit illik válaszolni, ha valaki átad egy üdvözlet?
Arra lennék kíváncsi, hogy mit mond az illem egy olyan helyzetben, mikor valaki üdvözletét küldi egy másik személlyel és ő azt átadja neked.
A szituációt felnőttek között képzeljük el, akik magázódó viszonyban vannak, tehát leginkább az illem határozza meg a kommunikáció jellegét.
Egy konkrétumot kiemelnék, mégpedig, hogy illik-e visszaküldeni (pl. "Én is őt") vagy lealacsonyítja a másik személyt, hogy "üzenetküldőként" tekintünk rá.
Köszönöm előre is!
"Üdvözlöm önt!"-férfi
"Én is üdvözlöm önt kedves...!" -nő
"Fogadja szíves üdvözletem!"-nő
"Ön is az enyémet!"-férfi
Legalábbis szerintem.
Lehetséges, hogy félreérthető volt az általam feltett kérdés és a magyarázat. Nem az ott helyben jelenlévő üdvözöl engem, tehát köszön, hanem már egy rövid szóváltás után, az mondja például, hogy: "Egyébként, László tanár úr üdvözletét küldi". A szituációhoz képzeljük hozzá, hogy László egy volt tanára, aki egyengette az életútját.
Erre lennék, hogy ilyenkor mit illik válaszolni? "Én is üdvözlöm őt!", vagy mi az illendő egy ilyen helyzetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!