Társaságban illik szellenteni?
Nem.
Ez a büfögős rész meg azért gáz, mert ha akaok sem tudok. És nem azért mert rossz a kaja.
Persze, mint ahogy röfögni, krákogni, harákolni, orrot szívni nagy tüdővel, fröcsögő nyállal ordítani, köpködni, orrot túrni, segglukat vakargatni, répát igazgatni, meg hasonlókat is, ezek kifejezetten közösségi társasági tevékenységek.
Azt nem értem, hogy ennek még csak a gondolata is miért és hogyan vetődik fel egyáltalán valakiben, Európa szívében, 2016 végén? (Mármint nem a szellentésnek, hanem hogy társaságban illendő-e.) Szomorú.
Erről egy valóban megtörtént esetet tudok elmondani, amit még a2 1902-ben született nagyanyám mesélt nekem még gyerek koromban.
Felszolgálóként dolgozott egy gyár igazgató családjánál valami alkalmi rendezvényen. Zsidó társaság gyűlt ott össze és jókat ettek és nagyanyám a "Mariska" felszolgálta nekik az ételeket. Az urak ott evés ivás közben jó nagyokat szellentettek. Ő meg csak figylete, hogy mi történik. egymásnak a nagy emberek egészségére, -köszönöm-, aztán a másik is, a kedves egészségére, -köszönöm.-. mondták egymásnak.
A nagyanyám megtanulta hogy illi erre reagálni abban a társaságban és legközelebb amikor valelyik úr szellentett, akkor már ő is mondta, váljék a kedves egészségére,-köszönöm Mariska!- Szóval ez nem kultúráltság, hanem kultúrkör kérdése is, mikor hol, milyen társaságban hogy reagálnak rá.
Megdöbbentem én is amikor legelőször hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!