Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tegeződés, magázódás rendbetét...

Tegeződés, magázódás rendbetétele, tanácsokat kérnék?

Figyelt kérdés

Van egy volt tanárom aki most kollégám lett, tőle idősebb kolléga megengedte, hogy letegezzem, őneki elmeséltem ő továbbra se engedi meg, viszont sok diáknak meg megengedte.

Bántó módon hogy lehetne alkalmazni a magázást? nem bunkó akarok lenni hanem bántó stílusba akarom használni

Aztán van egy másik kérdésem, kb egy idős vagyok egy kollégával, ő letegez én meg magázom, visszategezhetem? :)

2016. okt. 31. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
13%
Aztán miért fáj, hogy neked nem engedte meg a tegezést? Miért akarsz ezért bántó lenni? Miért nem tudsz annyira kulturált és civilizált lenni, hogy tiszteletben tartod a döntését?
2016. okt. 31. 20:57
 2/4 anonim ***** válasza:
30%
Hihetetlen, hogy tanár vagy...
2016. okt. 31. 23:42
 3/4 anonim ***** válasza:
74%

Hogy a kérdésre is válaszoljon valaki:

Ha kölcsönös magázódás van: elhiszem, hogy zavar, de nem ér annyit a dolog, hogy ebből legyen veszekedés. Vagy akár rá is lehet tőle direktben kérdezni, hogy „tulajdonképpen ti miért nem tegeződtök”, bár ha ő nem akar, kicsit kínos lenne a helyzet, de inkább legyen kínos, és utasítsa el (mert onnantól ő a bunkó), mint „bántóan magázd” (mert onnantól te süllyednél le egy adott szintre, amit nem biztos, hogy érdemes). Ezek után esetleg viccesen és kedcvesen „bácsizhatod/nénizheted” (mások előtt is), ha tanárod volt (hiába csak x évvel idősebb), akkor valószínűleg kapcsolni fog előbb-utóbb (mivel ez a szizuáció nem bántó, ám mégis elég ideegsítő lesz számára). Bántó ne legyél, mert téged fognak bunkónak tartani.

A másik kollégával kapcsolatban: ha ő tegez, nyugodtan tegezd vissza, mert felnőttek között (főleg ha kollégák és egyenrangúak, ráadásul még a korkülönbség sem nagy) nincs egyoldalú tegezés.

Volt már hasonló kérdés, ami mindkét témához kapcsolódik, az ottani válaszokat is ajánlom:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..

2016. nov. 5. 07:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Mondjuk köztünk 15 év van, viszont rendre le "pista" bácsizom (nem ez a neve)

aztán lesnek :)

2016. nov. 7. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!