Miért gondolják egyesek kötelező érvényűnek az illemet?
Az illem pont attól illem, hogy nem kötelező.
Viszont ha nem tartod be, ne csodálkozz ha legalja büdös pronyónak tartanak az emberek.
"Viszont ha nem tartod be, ne csodálkozz ha legalja büdös pronyónak tartanak az emberek."
Ezzel teljesen egyetértek, de most nem erről van szó. Vagy talán annak tartasz, amiért felébresztettek a buszon, és nem adtam át a helyemet?
Az összes társaságban, még az állatok között is van illem, amit erősen ajánlott betartani.
Aki egyáltalán nem tartja be, az nem a társaság része, kívülálló, és valószínűleg veszélyes az adott társaságra, ezért nem szeretik!
Részben egyetértek. Az illemnek, a szívességeknek pont az a lényege, hogy akkor vagy jó fej, ha álsz velük. De attól nem kéne rossz fejnek lenned még, ha nem. Tehát ha átadom a helyem a buszon, akkor jó fej vagyok, de ha nem adom át, akkor sem vagyok rossz fej. Sajnos sokan ezt elvárják.
Mindezzel együtt alapvetőnek tartom, hogy segítsük a rászorulókat, ha nekünk nem jelent nagy nehézséget. Vagyis a rászoruló részéről ne legyen kötelezően elvárt, hogy átadjuk a helyünk, de saját magunk számára érezzük kötelezőnek, hogy segítsünk másokon.
Remélem nem voltam túl zavaros :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!