Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért lett ekkora szokás,...

Miért lett ekkora szokás, menőség egy posztot vagy kommentet vagy bármit úgy kirakni hogy felét angolul írják?

Figyelt kérdés

Lehet csak engem idegesít, de kiraknak egy senkit nem érdekel állapotot magukról és tele tűzdelik angol szavakkal. "Jaj de szép day, wonderful, peace, lovcsi, szupcsi...!"(túlzott példa)

Nem azért idegesít, mert nem értem magát a nyelvet, hanem mert nem világos ez miért jó, ha elkezdi egy nyelven maradjon is annál.

2016. szept. 27. 21:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez ugyanolyan hülye idióta szokás mint a plázapcsa-nyelv: szoli, hambi, kari, bari, nari, örihari, szupcsyhhh, láwcsyhhhh, bocsika, király előlap a telcsire...

Az illetők azt hiszik, ezzel fú de menők lesznek, és ők már tudnak angolul, csak mert láttak 2-3 Glee epizódot.

2016. szept. 27. 21:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, de akik úgymond értelmiségiek? Egyik ismerősömnél láttam most, és ő nyelvvizsgás angolból de nála is, az eleje magyar, az utolsó pár szó hozzáfűzése angol, és sűrűn eljátssza. Elég idegesítő
2016. szept. 27. 22:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja, vagy úgy! :D az lehet munkahelyi ártalom, vagy a "szokás hatalma" is. Velem az esett meg, hogy németül beszéltem és angol kötőszavakat használtam :D
2016. szept. 27. 22:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Mert azt hiszik azzal menőbb a kiírásuk :D Mert hogy ők tudnak angolul. Érdekes németül sose szoktak kiirkálni mondatokat. Úgy látszik a német nem menő :D
2016. szept. 27. 22:24
 5/9 anonim ***** válasza:
29%
Nézz meg egy olyan családot, ahol valamilyen okból két vagy több nyelvet beszélnek anyanyelvi szinten, sokkal nagyobb mértékű keverést fogsz látni. Ugyanis az agynak így hatékony, váltás általában akkor van, ha egy szó nem jut eszükbe, csak a másik nyelven. Ez mindíg is szokás, vagy jobban mondva jelenség volt.
2016. szept. 27. 23:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Néhány válaszoló itt véletlenről beszél. Ha az ember posztol akkor van ideje átgondolni mit is akar írni. Az még oké, ha a mondatban így használja, de ha így is írja ki, az már direkt van szerintem.
2016. szept. 27. 23:38
 7/9 Andizsuzsi ***** válasza:
42%
Mert azt szeretné, ha angol nyelvű ismerősei is értenék a posztot.
2016. szept. 28. 07:14
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Mert ez hű de vagggáááány meg amcsis... és az a poén, hogy ezt ált. olyanok írják, akik baromira nem tudnak jól angolul. Aki tényleg jól tud, az ált. tiszteli a saját anyanyelvét is annyira, hogy ott, ahol nincs funkciója az idegen nyelvnek, ott szépen választékosan a saját anyanyelvén ír.

Amúgy ez élőszóban kb. 10 éve is menő volt, öcsémék osztályában volt ilyen, hogy "De shit nap volt ez, na de go Laciék, ott meg csapassuk a game-et... a Luca pedig nem kicsit hot"... meg "imprúvoljuk azt a shitet"... OMG. És ezt én úgy mondom, hogy majdnem anyanyelvi szinten beszélem az angolt, napi munkám során is britekkel kommunikálok, tehát rám sem lehet mondani, hogy azért frusztrálna, mert nem értem.

2016. szept. 28. 10:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Sok esetben szükségtelen ostobaság, de vannak esetek amikor egy két random idegen szó használata teljesen valid.

Saját társaságodban ahol esetleg mindenki 9gagfüggő hardcore gamer geek, semmi para nincs benne, internal zsargon, emeli a hangulatot, ennyi.

Persze van aki vérig sértődik rajta, meg "magyar égre magyar ufót", de a szükségtelen menőzést énis megmosolygom, mert tisztán látszik a fogalmazásból, hogy:

a, Valami nyugatmániás idiótáról van szó aki tele szájjal nyelne mindent ami a tengeren túlról érkezik, viszont nem tud angolul, mégis szeretne villogni azzal a tizenöt szóval ami ráragadt :)

b, Érzi hogy 2016-ban azért elég kínos, ha az ember 30 alatt nem beszél közepes folyékonysággal angolul, lévén itt az internet és amúgyis a legprimitívebb nyelv, úgyhogy szeretné pótolni ahogy tudja, úgyhogy villog azzal a tizenöt szóval ami ráragadt :)

2016. dec. 6. 03:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!