Ha mondjuk valakit születése után árvaházba adnak, akkor hogyan adnak neki vezetéknevet? Mi alapján?
Én adtam a nevét... Abc sorrendben adom a neveket, mikor ő született, a T betű volt soron. T- Twist ...
Legalábbis Bumble úr így nyilatkozik a Twist Olivérben.
Igen, de én a valóságra lennék kíváncsi, mert írok egy történetet és ahhoz kellene.
Remélem lesz még válasz.
Az nem úgy működik, hogy rögtön árvaház, először kórházban vannak.
De amúgy sokszor az éppen aktuális orvos vezetékneve, a hét napjának egyike (pl.:Péntek Rita) vagy a körülmények adják (Szerencsés Kata).
Amint adoptálják őket, akkor úgyis fel kell venni a szülő nevét.
Mindenkinek kell anyakönyvi kivonat, ezért ha nincs se apa, se anya, pl talált gyermek, akkor úgynevezett kitalált nevet adnak, jók voltak a példák, Szerdai Hajnalka, vagy Esti Bence.
Akit a kórházban hagynak, annak van neve, hiszen megvan a szülőanyja vezetékneve, arra fogják anyakönyvezni.
Az apa neve problémásabb, a gyermek 3 éves koráig az anya adhat megnevet, akár az igazi apáét, akár kitalált nevet, ha nem ad, a gyámhatóság az anyával együtt ad egy "apa nevet" a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!