Egy étteremben 5290 Ft-ra mennyi borravalót adnátok?
Általában 10%-ot szokás adni. Amennyiben nagyon meg voltatok elégedve a kiszolgálással, úgy adható a 6000, de így, amikor csak magát a kérdést olvastam el, a leírást nem, én is 5500-at mondtam volna.
Nincs ezzel semmi baj, teljesen jó az.
Én sem adtam volna többet. Hiába 10% lenne illendő, szerintem egy pincérnek nem kell naponta 10-20.000 forint borravalót keresnie egyrészt, másrészt meg az átlagember örül, ha van havonta 5000 forintja étteremre, nemhogy még 500-at ott hagyjon csak a pincérnek.
Szerintem nem illem kérdése, mindenki annyit adjon, amennyit tud és akar is. Illik adni, az tény, de 500-600 forint vagy még több, az már nem borravaló, hanem jótékonysági adomány...
ha meg vagyok elégedve mindennel, akkor én nem szoktam sajnálni, 6000-t adnék. Kártyával is megmondom, hogy 6000-t vonjanak le.
Ha meg valami nem volt rendben, akkor pontosan a kért összeget. Ha megkérdezi, hogy mi volt a probléma, akkor megmondom neki.
Ha rendszeresen jártok oda, akkor mindegy. Egyszer kicsit följebb kerekítesz, egyszer lejjebb, ha törzsvendég vagy, nem lesz ebből probléma.
Idegen helyen nagyjából ki szoktam számolni a 10%-ot, jelen esetben valószínűleg 5800 Ft-ból kértem volna vissza. 200 Ft is pénz, máshol azért már egy kávét is meg tudok inni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!