Mit csináljak, ha nem tudok kultúráltan, értelmesen, normális módon beszélgetni nálam normáisabb, jobb modorú emberekkel?
A káromkodást nem tudom kiagyni a szövegemből és ha valami nem tetszik, azt szidom rendesen, nem csak szolidan. Jobbikosok szidták a Fideszt ép ésszel, én meg leköptem volna tv-t, ha alacsonyabban lett volna...
Nem kaptam megfelelő nevelést és ez meg is látszik a viselkedésemen. Huszonéves lány vagyok
az mindenképpen jó, hogy bölcsen felismerted, ez nem jó így. ezzel a viselkedéssel ugyanis egy ajtót sem nyitsz ki magad előtt, viszont sokat bezársz. tanácsolni annyit tudok, hogy próbáld meg saját magad bepótolni azt, amit a szüleid sajnos elmulasztottak, vagy nem tartottak fontosnak! törekedj rá tudatosan, hogy "normálisan" beszélj és viselkedj. ez eleinte biztos nem lesz könnyű, oda kell figyelned magadra, mert nem jön magától. de egy idő után talán természetes lesz ez számodra, és nem kell már külön ezzel foglalkoznod. mikor megnyilatkozol valamiről, gondolj egy általad nagyon tisztelt emberre, aki helyteleníti ezt a viselkedést, és gondolj arra, mi lenne, ha ezt most ő is hallaná? mit gondolna Rólad? illetve nézd magad kicsit "kívülről", az is segíthet. nem lesz könnyű változni (sosem az, aki pl. diétázott már életében, tudja ezt :P), de megéri, hidd el!
az indulataidat meg kezelned kell megtanulni. gondolj csak arra, mennyivel hatásosabb, ha valakit akit utálsz mosolyogva, nem durva, de annál találóbb szavakkal "szerelsz le". jöjjön ki ő a sodrából :)
ja, és azokat a helyzeteket meg, ahol nem tudsz viselkedni, ne kerüld, hanem használd "tréning"-re!
Nekem a nőies, szolíd, kedves, mosolygós, szépen beszélős stílussal van bajom... :S Kicsit unalmasnak tartom, hogy minden ember egy dolgot követ.
Rájöttem, hogy már óvodás korom óta teljesen más gondolkodásom volt, mint az embereknek...
Munkahelyen lehet bárhogyan beszélni, mert a munkatársaim is rondán beszélnek. Gyárban dolgozom és kb. azóta vagyok ilyen.
Ha van egy társaság és alkoholt isznak, nem akarok én is kivétel lenni, hogy ne igyak. Utálom, ha ittasak, akár egy kicsit is és én egyedül józan maradok. Akkor aztán nincs normális viselkedés!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!