E-mailben hogy illik köszönni egy ismeretlennek?
Figyelt kérdés
Mondjuk érdeklődök egy weboldalon valamiről, hogy illik kezdeni és befejezni a levelet?2010. ápr. 10. 00:30
1/6 anonim válasza:
Kezdés: Tisztelt ....(akárki) vagy Kedves ... (akárki)
Befejezés: köszönöm szíves segítségét... vagy üdvözlettel és aláírás (mármint a tiéd) vagy további szép napot.
Persze mindig alá kell írni. Szóval gyakorlatilag ugyanazzal az udvariassággal mint egy papíron megírt levélben.
2/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen oldal, ha nem formális (pl. mint itt is), akkor kezdheted úgy, hogy Szia XY, befejezésként meg Üvd: NM
HA feszesebb a hangnem, akkor Tisztelt XY és a végén Tisztelettel: NM
DE köszönteni, udvariasan megszólitani feltétlen illik, söt a kulturált stilushoz mindenképpen hozzátartozik.
3/6 anonim válasza:
Szerintem ugyanúgy, mintha hagyományos levelet írnál. A lényeg az udvarias hangnem.
4/6 A kérdező kommentje:
És ha nem tudom a nevét sem annak akinek írok? Akkor hogy kezdjem?
2010. ápr. 10. 11:35
5/6 anonim válasza:
Ha a beosztását tudod, akkor: 'Tisztelt Igazgató Úr' vagy ilyesmi, de ha pl. vásárolni akarsz valamit, és az iránt érdeklődsz, akkor talán 'Tisztelt Eladó'.
6/6 anonim válasza:
Én nemrég egy levélben, amit egy főiskolának írtam, hasonló gondba ütköztem. Úgy oldottam meg, hogy "Tisztelt cím"... remélem nem röhögtek ki nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!