Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Akármilyen amerikai filmet/sor...

Akármilyen amerikai filmet/sorozatot nézek, ha valakik találkoznak az első mondatok: Hogy vagy? Jól! És te? Én is jól. Ők Amerikában tényleg így kezdik a beszélgetést?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 9. 12:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, így szokás/így illik. Meg az angoloknál is, a "How do you do?" igazából nem is kérdés, hanem egy köszönési forma, amire csak egyetlen választ lehet mondani: köszönöm jól.

És pl. amerikában az is gyakori, hogy elköszönéskor azt mondják, hogy "Have a nice day", azaz legyen szép napod. Ezek inkább köszönések, nem kérdések és jókívánságok.

2010. ápr. 9. 12:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt figyeltem meg, hogy elköszönés nélkül teszik le a telefont. :)
2010. ápr. 9. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Másik jellegzetesség.Valaki egy másodpercre elbambul,rögtön megkérdezik:"Jól vagy?"Tőlem még sohasem kérdezték,pedig néha bambulok. :D
2010. ápr. 9. 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam ezt.

Szia,hogy vagy?Jó ég,nehogy elmeséld!!! :)

2010. ápr. 9. 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:
14:15, ez csak ilyen filmes dolog, mert általában tényleg akkor kérdezik meg, ha van valami. Ok nélkül a filmekben nem szokás bambulni :)
2010. ápr. 9. 14:24
 6/8 anonim ***** válasza:

igen, bunkóság elkezdeni sorolni,hogy 'hát fáj a hasam, megcsalt a nejem,és most rúgtak ki". nem illik mindenkit lehangolni,ami nálunk is divatba jöhetne, nem véletlenül vagyunk ilyen búval b.. népség...

az első jól írta, csak annyi, hogy a "how do you do"-ra "how do you do"-val kell válaszolni

2010. ápr. 10. 11:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, igazad van :) Csak ebben sosem vagyok biztos, mert volt olyan angol tanárom, aki szerint erre azt kell válaszolni, hogy köszönöm jól, és utána kell visszakérdezni, de élőben én is csak úgy hallottam, hogy rögtön visszakérdeznek. De az Angliában volt, nem Amerikában, mert ott még nem jártam.
2010. ápr. 10. 11:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Én mindig is hülyeségnek és képmutatásnak tartottam hogy így köszönnek egymásnak.

Ez csak kötelező udvariaskodás, mert valójában magasról tesz rá hogy hogy vagy és mi van veled, csakhát az illem megköveteli hogy így köszöntsön téged, de nehogy válaszolj rá rendesen mert hülyének néznek.

Igaza van egy előttem szólónak, az általuk elvárt egyetlen helyes válasz forma a pozitívum "Fine, thank you, and you?" vagy egy másik nem érdeklem de megkérdem formában egy másik "How do you do?"

Lehet hogy búval baszott nép vagyunk ahogy előttem mondta valaki de legalább ha megkérdi egy ismerős hogy mi van velem, akkor tudom hogy komolyan is gondolja. Idegen meg nem fogja megkérdezni, mert meg sem akarja játszani hogy érdekli.

És az eredeti a kérdésre a válasz: igen.

Sőt nem csak Amerikában hanem Kanadában is. Az alatt az 1 hónap alatt amíg ott voltunk majd' minden boltban és étteremben megkérdezték tőlünk. Főleg vidéken. Városban ez annyira már nem jellemző.

2010. ápr. 20. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!