Tegezném a volt tanáromat, de illik-e megkérdezni?
Esetleg mesélj neki párhuzamos történetet.
De szerintem ne akarkodj.
Nem illik.
Azigen:D
Szerintem mást is felfog ajánlani:D
Nem!!! Nem illik még akkor sem letegezni egy tanárt, ha olyan idős mint te, hát még egy sokkal idősebbet. Kizárólag akkor, ha ő erre felszólít, akkor viszont kell.
És illedelmesen: szervusz Tanár úr!És nem: szia Pista.
Nagyon óvatosan esetleg rá lehetne ébreszteni, hogy felajánlja a tegezést, amit viszont ennek a felajánlásnak a megköszönésével illik kezdeni.
Huh, hát köszönöm a sokféle választ, ne haragudj utolsó, értékelem a tanácsodat, de nem fogadom meg, mivel egyrészt sokat jelent nekem ez az ember, nyilván nem szeretném vele megszakítani a kapcsolatot, másrészt felnőttek vagyunk, harmadrészt pedig nem romantikus jellegű a barátságunk, inkább mentor-mentorált. :) Véletlenül és "véletlenül" már köszöntem neki helóval, de említésre sem méltatta, ebből nem tudtam eldönteni, hogy folytassam-e vagy sem :D
Egyébként más, nála idősebb tanáraimmal is van, hogy tegeződtünk, egyikkel egyetemen, és ott nem ragaszkodunk a formaságokhoz, meg a tanárnőzéshez, szervuszhoz, ő például mérges is érte. ^^
>> nála idősebb tanáraimmal is van, hogy tegeződtünk...
Más, egyedi példákkal előhozakodni fölösleges és zavart kelt. A kérdésedre a válasz: nem illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!