MIKLÓS18 kérdése:
Egy üzlet megtagadhatja-e alapvető élemiszer (pl:tej, kenyér) értékesítését olyan vevő számára, aki köztörvényes ügyben van, de nem ex-börtöntöltelék vagy közismert bűnöző, hanem életében először, a semmiből van ügye, és még bizonyíték sincs ellene?
Figyelt kérdés
Az esethez hozzátartozik az is,hogy kis településen történt ez,megdöbbent a faluközösség,amint kirobbant az ügy,és utólag ártatlansága bizonyosodott meg a személynek,akit egy rosszakarója jelentett fel,de szerintem még ha később bűnhődik,a bolt akkor sem tagadhatja meg a kiszolgálását alapvető élelmiszerrel!a boltos is a falu lakosa,ismeri is a bizonyos személyt,bement az ember,a boltos nézett és állt dermedten,mint bálám szamara,majd kiutasította a veveőjelöltet,hogy rontja a bolt hírnevét!nem sértett a boltos törvényt?kíváncsi vagyok,jogászok véleményére különösen!más kérdés szerintem,ha mondjuk nem alapvető élelmiszert,hanem svájci bicskát akar venni,mert azzal tényleg bűnözhetne,de szerintem még azt sem lehet emiatt megtagadni!Valóban így van?2016. márc. 21. 21:27
1/7 Andizsuzsi válasza:
Svájci bicskát is joga van venni mindenkinek.
2/7 anonim válasza:
Ez nem jogi kérdés, és nem is érdemes azt csinálni belőle. Ugyanis a jog nem tud mit kezdeni vele (különösen, ha ne mis akar).
Ez morális, szemléleti és tömegpszichózis kérdése. És ezeket nem lehet jogi eszközökkel kezelni, meg ne m is szabad, mert visszájára fordul.
3/7 anonim válasza:
A bolt tulajdonosa nem szolgálta ki?
4/7 A kérdező kommentje:
Igen,ugyanaz atulaj,mint az eladó,kis üzlet!
2016. márc. 22. 21:43
5/7 Andizsuzsi válasza:
"Ez nem jogi kérdés,"
De amúgy az. A Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének tehető bejelentés.
6/7 Bferike válasza:
Nem tudtam,hogy van olyan kistelepülès Mo.-on ahol egyetlen bolt van csupán, de ez esetben igenis èrdemes jogi útra terelni a dolgot.(Bár igaza van annak aku azt írta,hogy ez nem elsősorban jogi kèrdès,ès èrdemes inkább alternatív beszerzési forrást keresni.)
Èn a helyi jegyzőhöz fordulnèk, aki egy esetleges pènzbírság meglebegtetèsèvel jobb útra tudná terelni a boltost.
7/7 anonim válasza:
Kérni kell a panaszkönyvet, beírni, a felügyelő hatóság rákérdez, a boltos kifejtheti véleményét és 1 hónapon belül választ kell kapnia a pamaszára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!