Hogyan kell viselkedni egy temetésen?
Holnap lesz nagymamámnak a temetése, és nem tudom, mit csinálnak egy temetésen. Hogyan viselkednek, mit mondanak embertársaiknak, hogyan vigasztalnak...
Gyerekkorom óta nem voltam temetésen, és az akkoriakra meg nem emlékszem, csak annyi van meg, hogy mindenki sírt, de semmi részletesebb. :(
Az egyik haverom temetésén voltam éppen,és az ipse iszákos volt szegény,alkoholista..Én meg,még nyitva volt a koporsó gyors beraktam a koporsó mellé egy kis üveg pálinkát.
Igaz tôrténet alapján!
Üdv!
3
Én magam vigasztalásban nem vagyok jó, így nem tudom, hogy hogyan is kellene tenned.
Részvétet nem kell nyilvánítanod, azt inkább neked fognak a rokonok.
Amit a 2. ír, kb. semmit nem kell csinálnod, mész és szépen, illedelmesen állsz. Én sírni is szoktam. Eddig 2 temetésen voltam, nagyanya és édesanya, elég komoly kapcsolat ahhoz, hogy még én is sírjak. Engem igazából kicsit sem érdekelt még az sem, hogy mit illik, a saját világomban voltam (de persze nem csináltam semmi vészeset).
Szerintem nem lehet vigasztalni, ez nem így működik.
Neked nem kell senkinek, a családotoknak fognak a temetés végén részvétet kívánni.
Nem tudom, hogy milyen temetése lesz, az én nagyszüleimnél úgy volt, hogy mindketten hamvasztva lettek. A ravatalnál állt a szűk családi kör, kint a többi résztvevő. Ha elindul a gyászmenet, te az anyukád mellett menj. Karolj belé, támogasd őt.
Részvétem!
NEM kell VISELKEDNED (nem ordítok, csak semmi kiemelés nem működik itt.)
Tedd azt, ami szívből jön. Ennyi az egész tudnivaló.
Tényleg nem kell tenned semmit, legfeljebb fogadni a részvétnyilvánításokat, esetleg legyél figyelmesebb az érintett szülőddel. Vigasztalni nem kell, hadd élje ki a gyászt.
Részvétem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!