Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Barátnőm munkatársai sehova...

Barátnőm munkatársai sehova nem hívnak meg mert "csak munkatársaknak" szól a meghívás, viszont mindegyiknek a párja a munkatársa is, így csak én maradok ki! Bunkóságnak érzem, szerintetek is az?

Figyelt kérdés

Barátnőmet rendszeresen hívják meg munkatársai születésnapokra, bulikra, esküvőkre. A barátnőit is akik mind a munkatársai. Ilyen afféle munkatársi meghívások ezek. Viszont mindenkinek ugyanannál a cégnél dolgozik a párja, így ismerik egymást, mind munkatársak. Így mindenki meg van hívva, csak én nem!

Pl. kellemetlen de most mennek céges ottalvós hétvégére csapatépíteni. Ugye csak a dolgozók. De mind a négy barátnőjének ez beillik egy romantikus ingyen hétvégének is, mert a barátjuk is céges dolgozó, így együtt mennek.

Szoktak járni a cég kontójára vacsorázni, onnan is csak én hiányzok. Volt az egyiküknek nyáron esküvője ahova meghívta őket mint munkatársait, persze így mind párosan voltak, kivéve a barátnőmet. Elég kellemetlen mert akik nem ismerik őket azok csak azt látják, hogy mindenki pár, ez a szegény lány meg szingliként egyedül jött (senkinek nincs a homlokára írva hogy munkatársként van jelen, nem meghívott párként). Előfordul hogy rányomulnak, mert eszükbe se jut, hogy van valakije.

Az indok mindig az, hogy hát én nem vagyok munkatársuk, ők ilyen címen hívják meg a többieket egyénként, arról nem tehetnek hogy ők mind pont együtt vannak a másikkal.

Amúgy jóban vagyok velük, ismerjük egymást! Van hogy megyek velük, de amikor kitalálják hogy céges bulizás lesz abból kimaradok.

Miért olyan nehéz hogy egy külsőst is meghívjanak? Ha a cég állja a cechet, én fizetném a sajátomat! Nem tudom miért lenne akkora baj, ha pl. étteremben odaülnék hozzájuk.

Májusban lesz újabb esküvő, szintén lesz céges asztal, a 8 embernek akik együtt vannak, plusz a barátnőmnek.

2016. febr. 29. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Van amikor indokolt a dolog, de például az esküvőre nem meghívás tényleg csak simán bunkóság. Az nem vállalati rendezvény és egy kicsit is normális ember úgy hív meg valakit az esküvőjére vagy csak sima összejövetelre, hogy ha a meghívottnak van valakije, akkor kap egy +1-et. Ilyen esetben alkalmanként a barátnőd is visszautasíthatná a meghívást. Én például visszautasítanám, ha a barátnőmet nem vihetném, csak mert máshol dolgozik.
2016. febr. 29. 11:51
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az a bunkóság, hogy egy olyan társaságra akarod ráerőltetni magadat, akik nem kérnek belőled.
2016. febr. 29. 11:55
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

A varázsszó a "CÉGES". Te nem vagy a cég alkalmazottja, így semmi keresni valód egy zárt eseményen. Hogy némelyek párja ott lehet, az nem a kapcsolat érdeme, hanem a céghez tartozás.

Az esküvő már más dolog. Ott a házasulandó pár döntése volt, hogy csak a barátnődet hívták meg. Egyébként a barátnőd jelezhette volna, hogy téged is vinne. Ha nemleges lett volna a válasz, nem lett volna kötelező elmennie egyedül.

2016. febr. 29. 12:05
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Én is csak azt tudom mondani, amit már előttem írtak.

Az esküvő magánesemény, ahova párral együtt illik meghívni az embereket. Az, hogy a munkatársakat egymás mellé ültetik, az teljesen mindegy. Ha a barátnődet csak egyedül hívják, akkor nyugodtan visszautasíthatja.

Más dolog a céges buli. Itt is mondjuk azért nem mindegy, hogy tényleg van valami tréning is, vagy csak ingyen buli a vállalat számlájára. Ha van valami tartalmas céges dolog, amit este megfejelnek egy bulival, akkor abból kimaradsz, mert nem vagy cégtag.

De ha tényleg csak az ingyenbuliról szól az egész, és semmi komoly céges dolog nem történik, akkor valóban velük lehetnél saját költségedre.

Őszintén szólva, nem is értem, hogy miért nem ajánlják föl, ha már állítólag jóban vagytok. Ezek szerint akkor mégsem vagytok olyan jóban. Ez esetben viszont kár is forszírozni, szerintem.

A barátnőd pedig vagy elintézhetné neked, hogy hadd vegyél részt saját költségen, vagy időnként mondhatná, hogy bocsi, de kihagyja a vállalati bulit, mert közös programotok van. Mindenesetre itt elsősorban azon áll vagy bukik a dolog, hogy a barátnőd hogyan áll hozzá, mert helyzetéből adódóan itt ő a kulcsszereplő.

2016. febr. 29. 12:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Én ezt nem érzem bunkóságnak, mert ezeknek a többsége kimondottan céges rendezvény. Nem viszi oda mindenki az egyéb barátját, haverját. Az adott munkatársak társai sem azért mennek, mert az xy nője/pasija, hanem mert KOLLEGÁK és egy helyen dolgoznak. Basszus, csapatéptőre miért mennél te? Nem szórakozásból mennek oda...
2016. márc. 5. 13:06
 6/6 anonim ***** válasza:

A céges rendezvényeken semmi keresnivalód, sea csapatépítőn.

Az esküvő már más tészta, oda párosával szokták meghívni az embereket ha pedig nem akkor a barátnőd dönthet úgy, hogy nem megy el nélküled.

2016. márc. 13. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!