Mi az önök véleménye a felnövekvő magyar generációról? Milyen hatást okozna, ha a testi fenyítést, mint fegyelmezőeszközt, úgy kb. az 1970-es 80-as évekbeli szintjén reaktiválná a törvény?
10... "Repül a nehéz" könyv: "ki tudja, hol áll meg?
Ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg?"
kovacslevente1983 :
Tudom, nálunk is volt ilyen a 90-es években, én csak azt írtam, régóta tilos, nem hogy be is tartják. Nekem volt olyan 4-5 tanárom, aki alkalmazta a módszert, igazából mindegyik pocsék tanár volt ettől függetlenül is.
Nem tudom, hogy mi volt a törvény a testi fenyítésről 70-80-ban.
Mit lehetett akkor csinálni testi fegyelmezésként?
Amikről hallottam, a körmös, meg a tenyeres, azok régebbiek. Nem is láttam, hogy akkoriban akárkit bántottak volna az iskolában. Olyan előfordult, hogy valaki órán valami hülyeséget csinált, kiküldték, hogy óra végéig várjon a padon az osztály előtt, és óra véhén a tanár jól megmosta a fejét. Esetleg kapott egy beírást is. Ha még pimaszkodott a tanárral, mehetett sorbaülni az igazgatói elé, hogy elbeszélgessen vele.
Ha tornaórán csinált valaki valamit, akkor a tornatanár valami külön feladatot adott neki, extra fekvőtámaszokat, kint néhány plusz kört.
De könyvvel fejbeverést, ilyesmit nem láttam.
Nekem csak az a bajom a fiatalokkal, hogy annyival több lehetőségük van, és sokkal kevesebbet használnak, mint korábban volt és lehetett. Persze, lehet ez csak utólag látszik így, nem tudom.
Az erőszak semmit nem old meg. Nem csoda, hogy rágalmaznak ha mások életében turkálsz és próbálsz másokat irányítani. Most őszintén te mennyit adsz egy vadidegen véléményére, aki egyből azzal kezdi, hogy lehordjon?
Ha igazán segíteni szeretnél, akkor annak más módjai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!