Szerintetek nem fura, ha magáznom kell egy 22 éves tanárnőt úgy, hogy én 20 vagyok?
Nekem ezt valahogy nem sikerül elfogadni, hogy egy korombeli lányra úgy kell nézzek, mint egy felnőttre...
Persze aki nem diákja, azzal ugyanúgy rendesen tegeződik mint két normális fiatal egymással.
Akkor viszont én sem értem, miért kell magáznod. Milyen korosztályú csoportban vagy benne? Nekünk az egyetemen azt mondták, hogy aki tegez minket, azt mi is tegezzük. És ezt be is tartom, kivéve ha nem egy nagyon idős bácsikáról/nénikéről van szó.
Vagy magántanulóként tanulsz nála?
Az a vicces, mikor magázódsz vele, mert nem kerül szóba, hogy mit vár, de látod magad körül, hogy a többiek magázzák. Aztán összehaverkodtok és elkezdesz vele általános alanyban beszélni illetve kerülöd a megszólításokat, egyetemen jó napot köszönsz, egyébként viszont, ha máshogyan találkoztok...akkor egy kínos és elfojtott harákolás lesz a köszönés. Mivel már hetek óta együtt lógtok, de nem mondta még, hogy tegezheted!!(Amiért részben hibásnak érzed magad, mivel ez a megszólítás részedről történő elkerüléséből fakad :D)
Na és aztán lesmárol, te meg még mindig nem tudod mit csinálj :DD
Szóval kedves kérdező! Ha mondja mit csinálj, tedd azt!
Ha nem mondja, de magáz, magázd! Ha nem mondja, akkor tegezd/magázd. Ezt korától és rangjától tedd függővé. Ha letegezed és magázást kér, megvan rá az oka, tartsd tiszteletben! Én legtöbb phd hallgatóval letegeződöm, de van köztük, aki nem olyan, hogy le lehet... Ez van.
Ha kórházba mész, hasonló korú ápolóval is találkozhatsz. Mégsem jut senkinek sem az eszébe, hogy tegezd. Sőt, ha ő tegezni merne, leharapná a főnővér a fejét.
Mikor bent feküdtem, ők kérték hogy tegezzem őket.
"Én diplomát végzett ember vagyok, ők meg diákok."
Ez így nagyon csúnya volt... nem leszel különb attól, ha van egy diplomád, bár a legtöbb tanár ilyen beképzelt. Én nekem is van diplomám, szoktam is tartani előadásokat, de én - a koromból kifolyólag - még nem várom el, hogy mindenki magázzon. Ha tegez, akkor csinálja, engem nem háborít fel. Sokkal családiasabb hangulatúak az órák, előadások... szerintem.
"diplomát végzett "
Si tacuisses philosophus mansisses
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!