Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek nem fura, ha...

Szerintetek nem fura, ha magáznom kell egy 22 éves tanárnőt úgy, hogy én 20 vagyok?

Figyelt kérdés

Nekem ezt valahogy nem sikerül elfogadni, hogy egy korombeli lányra úgy kell nézzek, mint egy felnőttre...

Persze aki nem diákja, azzal ugyanúgy rendesen tegeződik mint két normális fiatal egymással.

2016. febr. 16. 16:24
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Elírtam, *magázni őt.
2016. febr. 17. 20:00
 22/29 anonim ***** válasza:
0%
Picit fura lehet, hogyha beleképzelem magam a szituációba, de szerintem teljesen okés a dolog, hát majd utolsó év végén megkérdezed, hogy most már tegezheted-e, ozt cső:)
2016. febr. 17. 20:05
 23/29 anonim ***** válasza:
82%

Akkor viszont én sem értem, miért kell magáznod. Milyen korosztályú csoportban vagy benne? Nekünk az egyetemen azt mondták, hogy aki tegez minket, azt mi is tegezzük. És ezt be is tartom, kivéve ha nem egy nagyon idős bácsikáról/nénikéről van szó.

Vagy magántanulóként tanulsz nála?

2016. febr. 17. 21:03
 24/29 anonim ***** válasza:
81%

Az a vicces, mikor magázódsz vele, mert nem kerül szóba, hogy mit vár, de látod magad körül, hogy a többiek magázzák. Aztán összehaverkodtok és elkezdesz vele általános alanyban beszélni illetve kerülöd a megszólításokat, egyetemen jó napot köszönsz, egyébként viszont, ha máshogyan találkoztok...akkor egy kínos és elfojtott harákolás lesz a köszönés. Mivel már hetek óta együtt lógtok, de nem mondta még, hogy tegezheted!!(Amiért részben hibásnak érzed magad, mivel ez a megszólítás részedről történő elkerüléséből fakad :D)

Na és aztán lesmárol, te meg még mindig nem tudod mit csinálj :DD

Szóval kedves kérdező! Ha mondja mit csinálj, tedd azt!

Ha nem mondja, de magáz, magázd! Ha nem mondja, akkor tegezd/magázd. Ezt korától és rangjától tedd függővé. Ha letegezed és magázást kér, megvan rá az oka, tartsd tiszteletben! Én legtöbb phd hallgatóval letegeződöm, de van köztük, aki nem olyan, hogy le lehet... Ez van.

2016. febr. 17. 22:01
 25/29 anonim ***** válasza:

Ha kórházba mész, hasonló korú ápolóval is találkozhatsz. Mégsem jut senkinek sem az eszébe, hogy tegezd. Sőt, ha ő tegezni merne, leharapná a főnővér a fejét.

Mikor bent feküdtem, ők kérték hogy tegezzem őket.

2016. febr. 20. 22:59
 26/29 anonim ***** válasza:
39%
Ennek semmi köze a korhoz, itt azt kell elfogadni, hogy az iskola egy intézmény, ahol a tanárnak magasabb státusza van, mint a diáknak. Én is fiatal tanár vagyok, a tanítványaim nem olyan sokkal fiatalabbak nálam, de soha nem engedném meg, hogy tegezzenek, még a kérdés is felháborítana. Én diplomát végzett ember vagyok, ők meg diákok. Mint tanár, tök mindegy, hány éves vagyok, a lényeg, hogy tanár vagyok. Nem nagyzásból írom ezt, hanem az a tapasztalatom, hogy általános baj a mai fiatalsággal az, hogy túl sokat képzelnek magukról, és nem tudják, hol a helyük, és nem értik, hogy mit hol illik és hol nem. A tanárnak pl. alap, hogy meg kell adni a tiszteletet. Tök mindegy, hány éves. Ellenkező esetben az óra fele azzal megy el, hogy a gyerekek haverkodni akarnak, és fegyelmezni kell őket. Ez tapasztalat. Egyébként egy kis tapasztalat után a gyerekek is látják, hogy mi az ábra, és ha megvan a tisztelet a tanár iránt, akkor kortól függetlenül is magázni fogják.
2016. ápr. 24. 03:32
 27/29 anonim ***** válasza:
95%

"Én diplomát végzett ember vagyok, ők meg diákok."

Ez így nagyon csúnya volt... nem leszel különb attól, ha van egy diplomád, bár a legtöbb tanár ilyen beképzelt. Én nekem is van diplomám, szoktam is tartani előadásokat, de én - a koromból kifolyólag - még nem várom el, hogy mindenki magázzon. Ha tegez, akkor csinálja, engem nem háborít fel. Sokkal családiasabb hangulatúak az órák, előadások... szerintem.

2016. ápr. 24. 08:35
 28/29 anonim ***** válasza:
94%

"diplomát végzett "

Si tacuisses philosophus mansisses

2016. ápr. 24. 10:14
 29/29 anonim ***** válasza:
45%
Odaírtam, hogy nem nagyzásból írom, semmi ilyesmi nincsen bennem. Úgyhogy ezt így kiemelni belőle tényleg nagyon csúnya volt. És az is igaz, hogy a tanárnak nem a papírjával kell kiérdemelni a tiszteletet, mert aki így áll hozzá, azt tényleg nem is fogják tisztelni a gyerekek. Viszont a másik oldalról szerintem el lehet várni a gyerektől, hogy legyen benne annyi tisztelet, hogy meg se forduljon a fejében, hogy csak azért haverkodni akarjon a tanárával, mert az fiatal. A tanár az tanár, akármilyen a kora. Az iskola pedig egy intézmény, ahol azt is megtanulja a gyerek, hogy kell a társadalomban viselkedni. Szerintem ezért nincs ott helye tanár és diák között a tegeződésnek. Csupán ennyi a lényege annak, amit fentebb írtam. Most félmondatokat ki lehet belőle emelni, és félre lehet magyarázni, le is lehet pontozni, de ettől függetlenül én semmi ilyesmire nem gondoltam.
2016. ápr. 24. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!