Szerintetek nem fura, ha magáznom kell egy 22 éves tanárnőt úgy, hogy én 20 vagyok?
Nekem ezt valahogy nem sikerül elfogadni, hogy egy korombeli lányra úgy kell nézzek, mint egy felnőttre...
Persze aki nem diákja, azzal ugyanúgy rendesen tegeződik mint két normális fiatal egymással.
Nem fura.
Ha most 50 éves vagy és bemész egy boltba ahol az eladó pont 50 éves, akkor is magázod mert ez a tisztelet.
Egy nőt meg főleg nem illik letegezni.
Plusz ugye van némi protokoll is.
Van olyan tanár aki megengedi, hogy tegezzék, de olyankor sokszor a tisztelet is elmarad, és a fejére nőnek.
Meg van olyan szitu is, hogy az iskola igazgató köti ki, hogy mi a szabály.
22 évesen hogy lehet tanár?
Mert ugye ez se mindegy milyen "tanár".
De 22 elég fiatalnak hangzik ehhez.
A magazas/tegezes nem a korbeli, hanem a "rangbeli" kulonbseg fuggvenye.
Tanar-diak kapcsolatban ugyanugy helye van a magazasnak, mint idos ember-fiatal ember, vagy fonok-alkalmazott viszonyaban.
Ilyen erővel, ha bemész az orvoshoz ( mondjuk 20 év múlva), és az fiatalabb nálad, akkor letegezed?
vagy fordítva: Te 40 éves vagy, és bemész a gyereked szülői értekezletére, és a 42 éves tanár letegez téged?
Itt nem az életkor, hanem az aktuális szerepek miatt nem illendő a tegeződés.
"Te 40 éves vagy, és bemész a gyereked szülői értekezletére, és a 42 éves tanár letegez téged?"
Igen. Szerencsére. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!