Nagyon szeretnék szociológiával foglalkozni, de azt mondták, hogy irtó büdös a szociológia, már mindnetől távol van?
Akkor foglalkozz bele, és döntsd el, igazuk volt-e másoknak.
Szerintem magára valamit is adó, intelligens ember nem nevez "büdös"-nek egy tudományt.
Ez is egyfajta szociológiai jelenség: én úgy érzem, megvan a jogom lezavarosozni bárkit. Az is szociológiai jelenség, hogy téged ez zavar. Ez már kutatási terület.
De mindezt félredobva megteheted, hogy megmagyarázod, mi az, hogy "nehéz bölcsészek".
Illetve jó volna tisztázni, hogy a "bizonyos emberekről tudom, hogy attól jó emberek, hogy tiszteletben tartjuk a szokásaikat, holott ők nem is tartják tiszteletben" véletlenül lett ilyen sután megírva, vagy egy valamilyen szándékos filozófiai homály, mely többféle értelmezést, így többféle igazságot tesz lehetővé?
"én nem szoktam megsértődni, ha nem fogalmazok a világon a legvilágosabban, "
Ezzel már felléphetsz a kabaréban ember,
Szerintem neked nehéz szak lenne a szociológia is.
tagold a mondandódat
a szociológia nagyon érdekes - ez a jelző jobb rá, mint amit te használsz. És nehéz. Nagyon más, mint a filozófia. Valamint a szociológusok előbb-utóbb találnak valamit mindig, ami az aktuális hatalomnak nem tetszik. Ezért József Attila szavával:a szociológusok "korán halnak", mint a mosónők.
Csodálom, ha neked érettségid van magyarból.
Ha szociológia szakra mész, a fogalmazásoddal foglalkozz, mert esszéírásnál úgy lepontoznak, hogy nincs az a vizsga amin átmennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!