Csak politikai háttérrel lehet nemesi családba házasodni?
Ma volt a fókuszban egy riport a mai leszármazottakról. Utána olvastam egy kicsit és minden, olyan,aki nem nemesként született annak az apja valami, úgymond felsőbb rendű munkásságú..
Manapság mivel foglalkoznak a leszármazottak? Hol élnek itt az országban vagy külföldön hol?
Hogyan élnek jelenleg és a kisebbek,mondjuk legyen 10 és 20 év között/ körüliek milyen életmódban nevelkednek,mennyivel másabb,mint egy átlag gyerek élete?
Üdv.
Én nemesi család leszármazottja vagyok.
Falusi kisnemesi felmenőim voltak a névadó ágon, közülük több főbíró kikerült. Azonban a többségük parasztleányokkal házasodott.
A kisnemesek egyébként élnek az országban is, hasonlóan a köznemesekhez. A főnemesek inkább külföldre mentek (politikai üldözöttek).
14/F
Mennyiben más az életem?
A nacionalista/konzervativ/keresztény szemléletben nevelkedtem, így ezt is szoktam meg.
Igazából kerülöm a káromkodást, cigit, drogot és társait. Nem kezdek kapcsolatot minden jöttment lánnyal, nem járok buliba, inkább tanulok, jövőnket tervezem, stb.
Ezt nem minden korombeli leszármazott él így, sokakat nem is érdekli a dolog (sajnos).
Kedves Kérdező!
Mint dunántúli kisnemesi család sarjadéka üdvözlöm Önt!
Az előző válaszoló (2-es és 3-as) jól leírta a nemesi életmódot. Ez mára tényleg csak a hitéletben, gondolkodásmódban, viselkedésben és a megjelenésben mutatkozik meg.
A kis- és köznemesek bárkivel házasodnak, ebben már nincs különbség. A főnemesek inkább a gazdagabbakkal, és Ők külföldre mentek (az okát tárgyalhatnánk, de hosszú).
Nemesi család utódja vagyok. Őseim között volt aki neve előtt csak annyit írt, h nemes.... kisnemesek.
voltak főnemesek is.
Jelenlg éppen a családi címerpecsétet próbálom restauálni.
Az én neveltetésem semmiben sem különbözött másokétól.
azért mert a nemes származású apám leszart :D
viszont gondolkodásban konzervatívabbak vagyunk, tartjuk a hagyományokat, stb. Én pl. a protokollt imádom... Nagyon szeretem, mert fontosnak találom. Természetesen lakótársaimmal nem főnemesi protokoll szerint kommunikálok, meg hasonlók :D
Viszont a családomnak sokszor szüksége volt rá, ugyanis több magyar király meghívottjai voltak.
Üdv.
remélem hasznos volt a válasz.
20-30 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!