Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A külföldiek Magyarországon,...

A külföldiek Magyarországon, miért jönnek sokszor nekem?

Figyelt kérdés

Sétállok, vagy épp vásárlok. Elég gyakran tapasztalom, hogy nem Magyarul beszélő emberek (általában társaság) nem kerülnek ki a járdán hanem nem jönnek: hátulról, előlről, oldalról.

Megálltam egy pékség pultja elött nézelődni és egy külföldi nő, úgy sétált el mögöttem, hogy nekem jött.

Miért?

Más is tapasztalt már ilyet?

2015. dec. 7. 03:51
 1/8 anonim ***** válasza:
20%

Igen. Tanuld meg, hogy nekik te másodrendű élőlény vagy, ő meg a turista, aki pénzt költeni jött. Tehát állj a rendelkezdésére, menj félre az útjából, és egyébként is, örülj hogy láthatod, hiszen ő egy valódi KÜLFÖLDI.

Amúgy nem mind hülye, csak a többség. Van a másik véglet, az halál udvarias, csak ebből van kevesebb. A proliknál általában segít a helyzeten, ha a saját nyelvükön utasítod rendre őket. :)

2015. dec. 7. 04:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Általában kikerülöm őket, de van, hogy úgy viselkednek, mintha ott sem lennék. A Magyarok is figyelmetlenek sokszor bunkók, de észre vesznek legalább.
2015. dec. 7. 04:10
 3/8 anonim ***** válasza:
61%
Tahók, ennyi. Nekem németekkel van rendszeresen problémám, de a többi sem sokkal jobb. Érdekes módon az oroszok normálisak, pedig őket mindenki szidja.
2015. dec. 7. 04:12
 4/8 A kérdező kommentje:

Vagy épp a másik véglet: Egy Albán srác annyira észre vett, hogy majdnem hazáig követett, alig bírtam lerázni.

Kérte, hogy álljak meg beszélgetni. Pár szót váltottam vele onnan tudtam, hogy Albán.

Majd nem bírtam lerázni. Jött velem!

Egy idegen férfit kellett megkérnem: elmeséltem neki mi a helyzet. Ő meg Angolul lerázta.

2015. dec. 7. 04:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Szerintem még az ajtómon is bejött volna, megette volna a vacsorám és elfoglalta volna az ágyamat.
2015. dec. 7. 04:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet hogy előző életében kóbor kutya volt. :)
2015. dec. 7. 04:22
 7/8 anonim ***** válasza:
84%

erdekes nekem nem jon nekem senki, sem kulfoldi, sem magyar.

Lehet azert mert en figyelek az utcan.

2015. dec. 7. 07:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező; külföldi vagy te is esetleg?

Mert a népek neveit mondjuk angol szabály szerint írod.

Lehet, hogy valamiből látszik rajtad, azért mennek neked.

Nem lehet?

2015. dec. 18. 04:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!