Üzleti megbeszélésre megyek, egy kávézt választottunk helyszínnek. Ha én érek oda előbb, akkor illik bemennem és ott megvárni?
Ilyenkor illik rendelnem, vagy megvárjam és majd együtt?
Ha ő a megbízó és én a megbízott, akkor ki fizet a kávézóban? (Én választottam a helyszínt)
Ha te választottad a helyszínt, akkor alapból te minősülsz házigazdának. Ha alkalmazottnak akar felvenni, akkor hagyd fizetni, de ha egyenrangú üzletfelek vagytok, akkor te fizess, ennyit egyébként is megér a jó benyomás.
Ha te férfi vagy, ő nő, akkor illendőbb kint megvárni, de amúgy szabadon választott. Addig ne rendelj, ameddig meg nem érkezik. (Kivéve, ha sokat késik, de akkor is te hívd oda a pincért, és kérdezd meg az illetőt, mit kér.)
Ha ő ér oda előbb, akkor kínos vitákba ne menj bele a házigazdasággal (fizetéssel, rendeléssel) kapcsolatban, ajánld fel, hogy fizetsz, de ha ragaszkodik hozzá, hogy majd ő, akkor engedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!