Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mikortól nem illendő egy...

Mikortól nem illendő egy felnőtt nőt tegezni az illem, (és üzleti élet) szerint?

Figyelt kérdés
2015. okt. 7. 21:09
 1/10 anonim ***** válasza:
29%

Az üzleti élet szerint semmikor.

Az igazi üzleti élet alapján pedig akkor, amikor úgy érzed.

2015. okt. 7. 21:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Helyesebben: akkor tegezz valakit, ha megengedi...
2015. okt. 8. 00:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Az üzleti életben soha, a magánéletben meg kortól függ.

A '60-as években már a középiskolás lányokat is magázták a fiúk, manapság egy magánszférában történő találkozásnál egy negyvenes nőt nyugodtan letegezhet egy negyvenes férfi. (Egy hivatalos helyen, vagy akár csak üzletben az eladót már nem.)

2015. okt. 8. 07:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy érted az üzleti életet. Cégen belül a legtöbb helyen alapból tegeződik mindenki, cégen kívül viszont általában magázódás van, de én is egyre több helyen tapasztalom azt, hogy alapból tegeződik mindenki, mondjuk ott szerintem az alap felállás még mindig a magázódás.
2015. okt. 9. 22:53
 5/10 anonim válasza:

Az etikett szigorúbb szabályai szerint felnőtt/idős férfiak már serdülő lányt sem tegezhetnek, magázódni illik.

"Kezit csókolom kisasszony, magácska is a buszra vár?"

Én még találkoztam ilyen illemtudó bácsival :)

2015. okt. 12. 10:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Egy üzleti eladót ha nem sokkal idősebb nálam (én 31 vagyok, és mondjuk ha úgy sejtem még nincs 40), akkor simán tegezem. Pl. úgy, hogy elköszönéskor "Szia"-val köszönök el. Eddig szerintem mindenki szintén "Szia"-val köszönt vissza nekem. Úgy eddig úgy tapasztaltam ez nem gond.
2015. okt. 12. 11:41
 7/10 anonim válasza:

Elmélet:

Mi 19 évesek voltunk a főiskolán, amikor az illemtan tanár, aki egy diplomata volt, azt mondta, hogy bennünket már senkinek nem illik letegezni.

Gyakorlat:

Most 38 éves vagyok, egy üzletben dolgozom, de aki bejön még most is 80%-ban kapásból letegez.

2015. okt. 14. 15:44
 8/10 anonim ***** válasza:
15:44 Tanulság: nem járt mindenki egyetemre :D
2015. okt. 14. 18:51
 9/10 anonim válasza:
en szemelyszerint hulyesegnek tartom a magazodast.ugyanis az illemet igyis meg ugyis meglehet adni.majd 30 eve kulfoldon elek es itt ahol en vagyok mindenki tegez mindenkit.a 10 eves a 80 evest,de forditva is.nincs korosztalyhoz kotve,es a hivatalokban is tegezodunk.hogy nallatok mi a szokas nem tudom,amiota otthagytam orszagotokat azota soha nem tertem vissza,es mar nem is fogok.sok szerencset nektek..
2015. okt. 20. 19:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Istenem de bírom az ilyen faszokat, akik kint élnek külföldön 3 hónapja, mosogatják a tányérokat, de ők már übermenschek b..szom a szájuk szélét és azt se tudják mi van itthon... :D

Ha nem a kérdésre válaszolsz akkor p.csának jössz ide hirdetni, hogy külföldön élsz és nem tudsz egy tetves ékezet billentyűzetet sem beállítani magadnak?

2015. okt. 20. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!