Miért kerül ugyanannyiba a nők és férfiak részére a nyilvános WC?
4: rengeteget autózok Magyarországon, max beléptetős kapu volt, 100 ft, de le lehetett vásárolni
Mindenhol tisztaság, wc papír, semmiféle alapdíj. Nem tudom te merre jársz.
Mert. :D
Én X eurót fizetek havonta a tömegközlekedési bérletért, pedig csak 2 járművet használok naponta. Egy másik utas ugyanannyit fizet, pedig ő 4-5 járművet is használ naponta. Ez ugyanígy érvényes vonaljegyre is...
Nekem nincs olyan rossz tapasztalatom az autópályás mosdókkal és most nem a benzinkutakról, hanem a kisebb pihenőkről beszélek. Igaz a fém budi nem nyerő, de mindig volt papír vagy 2-3 guriga és víz is volt.
Az M7-esn volt kellemetlen élmény, hogy van egy pihenő, ahol van autós büfé, a pihenő WC-je gondosan lezárva, és csak a büfébe lehetett mosdóba menni 300 Ft vagy fogyasztás ellenében. Na az a pofátlanság csúcsa volt, mert a mosdó ezért a pénzért lepusztult volt,büdös és koszos.
Amúgy meg, ha a befizetett összegért cserébe tisztaságot, WC papírt találok, netán WC illatosítót is, akkor nem sajnálom rá a pénzt.
Láttam már olyan nyilvános WC-t, ahol nem ugyanannyiba került. A Poprádi (Szlovákia) vasútállomás WC-jében a használati díj nőknek egységesen 4 korona volt, férfiaknak a kisdolog (piszoár) 3 korona, a nagydolog ("kabínka", ahogy ki volt írva) 4 korona.
El lehet gondolkozni, hogy nemi diszkrimináció-e ez a megkülönböztetés.
De ez elég régen volt, ami abból is látszik, hogy még szlovák koronában voltak feltüntetve az árak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!