Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » "Alkoholproblémáim" vannak,...

"Alkoholproblémáim" vannak, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem szeretek alkoholt inni, semmijen körülmények között sem. Nem dob fel, sőt már egy pohártól is érzem, hogy "zavar", nyomottá, depresszívvé, lassúvá tesz. Nem vagyok anti-alkoholista, tehát az nem zavar, ha mások isznak körülöttem, látom, hogy őket inkább felpörgeti, serkenti, ha mértékkel teszik. A baj az, hogy eddig szűk családi körön kívül nem mertem ezt senkinek se elmondani még. Itthon is mindig áll a bál, mikor "megsértem az ünnepeltet , amiért nem iszok az egészségére", szóval el sem tudom képzelni, hogy hasonló korúak mit szólnának. Azt hinnék megjátszom magam, a gond, hogy sajnos ha iszok akkor játszom meg magam a barátaim előtt. Egyre jobban kényelmetlenül érzem magam mikor a szórakozóhelyen természetesnek veszik, hogy hoznak valami "ütőset", mert az feldobja a hangulatot, én meg azt sem tudom, hogy szabaduljak meg a piától...Szerintetek mit csináljak, hogyan közöljem ezt velük? És ha bekerülök egy munkahelyre, és ott is közlöm egy rendezvényen, hogy nem akarok inni? Inkább érzem, hogy eltűröm, hogy cikizzenek, csak ennek az állapotnak legyen vége, már nagyon unom, hogy állandóan olyan dolgot kell tegyek illemből amit utálok, és csak lehangol.
2010. márc. 13. 06:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem nem veled van a baj, hanem azokkal, akik körülvesznek. teljesen normális és érthető dolog, hogy nem szereted az alkoholt, és ha nem esik jól, nem kell inni. a sóskát sem eszi meg az, aki nem szereti, és senki nem kényszeríti rá jóesteben. azt gondolom, a közvetlen környezetedben meg kell érteniük, hogy egyszerűen rosszul érzed magad tőle, nem bírod és ennyi. meg fogják szokni és nem fognak cikizni egy idő után. céges rendezvényen ha nem akarsz magyarázkodni, egyszerű a helyzet, mondd, hogy szedsz egy állandó gyógyszert, és ha ráiszol, akkor komoly bajod is lehet. ennyi. így senki nem fogja tukmálni, és szerintem egyértelműen lezárod a témát vele.
2010. márc. 13. 06:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
mondd, hogy vezetsz. én sem vagyok oda a piáért, régebben 1általán nem ittam, ma is inkább lightosabbakat, koktél, esetleg sör. lánykoromban mégsem volt ebből gond, mindig felajánlottam ha bulizni mentünk, hogy majd én vezetek, még örültek is neki :). meg mostanában is néha még 1 pohár bort sem iszok céges névnapozásokon, de mindig mondom, hogy én még ma vezetek, ezt mindenki megérti, és nem sértődnek meg. koccintunk, aztán leteszem a poharat.
2010. márc. 13. 08:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanígy vagyok, még a szagát se bírom elviselni. Engem nem nagyon érdekel, mit gondolnak rólam mások, ha egyszer nem szeretem, nem iszom meg és kész. Nem adok mások véleményére, hadd cikizzenek, ha akarnak, ezzel is csak megmutatják az értelmi szintjüket :)
2010. márc. 13. 09:28
 4/8 anonim válasza:
91%

Kérdező! Imádlak! :-D Szerintem nem gáz, sőt! Más példát vehetne rólad! :-)

Nekem van egy hasonló ismim, ő sem iszik alkoholt, és mindig mondja a táraságban, hogy neki a cola, meg ezek az alkoholjai, amitől ő ugyanúgy jókedvű, stb. :-D Szóval elvicceli az egészet, nem csinál belőle problémát (mert nem is az). Nyugodtan mondd, hogy neked nem kell, legyél rá büszke! :-)

20/L

2010. márc. 13. 09:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el veled van a baj!!! Nem azzal, hogy nem iszol, hanem azzal, hogy azt hiszed emiatt elítélnek. Honnan veszed, hogy egy munkahelyen majd megvetnek ezért. Vagy hogy a barátaid majd szánalmasnak gondolnak? Tudod, nagyon sokan vannak, akik nem isznak, nem cigiznek de nem pánikolnak.
2010. márc. 13. 09:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves válaszokat, nagyon jól esett, hogy sok hasonló gondolkodású ember van. Sajnos ritkán találkozok ilyenekkel, de ezek után sokkal nagyobb bátorságom lesz felvállalni magamat.

Utolsónak: azért aggódom, mert itthon szűk családi körben is mindig gond van abból, hogy nem iszom alkoholt, állandóan megkapom, hogy ne hisztizzek, húzzam le azt az egy poharat az ünnepelt tiszteletére, ha másnál vagyunk akkor meg előtte megkapom, hogy amit felszolgálnak abból mértékkel, de mindenből venni kell, legyen akár pia akár kaja, nyafogásnak nincs helye vendégségben. Ezek után csodálod, hogy tartok attól, hogy a barátaim reakciójától tartok? Hiszen még a szüleim és a rokonaim sem fogadnak el, pedig már megszokhatták volna régen, hogy ilyen vagyok...

2010. márc. 13. 13:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem bántásnak szánom, de a családod nem kezeli jól ezt a szitut. Az enyém nem tukmál semmit. Ha kell, kell, ha nem kell, nem kell. Én 21 éves lány vagyok, és háááááát azt hiszem, nince egy deci az a mennyiség együttvéve amit én eddig alkoholból megittam. És büszke vagyok rá. :D
2010. márc. 13. 14:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, nem veled van a baj. Jó lenne, ha többen gondolkodnának hozzád hasonlóan!
2010. márc. 13. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!