Budapest tényleg ennyire fent van, vagy vidék van túlságosan lent?
Én meg itt lakom lent vidéken, ha meghallom, hogy Budapest már ösztönösen felnézek, hogy majd kitörik a nyakam. Ennyire fent lenne? Vagy pedig mi vagyunk lent?
Városban lakom, de az vidék lenne, mert nem Budapest? Igen, és lent is van eléggé. Most mit csináljak? Ez miért van így és mitől alakult ki?
"ha meghallom, hogy Budapest már ösztönösen felnézek, hogy majd kitörik a nyakam"
Ezt nem értem, kifejtenéd, hogy válaszolni tudjak?
az csak szarkazmus volt xDDD
mert kb egyesek ezt is képzelik
"az csak szarkazmus volt xDDD"
Én ezt értem, csak ezt az ösztönös felnézést nem. Ez tényleg így van?
Szomorú, mert "vidéken" járva sokszor meg kell állapítanom, hogy az adott város mennyivel élhetőbb Budapestnél. Egyszerűen jobban odafigyel rá a vezetése.
az volt szarkazmus az ösztönös felnézés, mert nyílván nem így van, inkább lefelé kell nézni a valóságban. Sajnos olyan országban élünk, ahol csak egyetlen város számít és az Budapest. Magyarország=Budapest és ez nagyon szomorú. Mi el vagyunk nyomva, aki nem budapesti, az már eleve hátrányban van, még ha megyeszékhelyen is él.
Vidék=falu a valóságban. Budapestieknek: vidék=minden olyan település az országon belül, ami nem Budapest.
És aki vidéki, de évek óta Budapesten él, vagy végérvényesen ott telepedett le, minek számít?
Szerintem ez az egész vidék-Budapest ellentét egy mesterségesen generált szembenállás. Tősgyökeres pestiként - nagyon sok időt töltöttem vidéki kisvárosokban is - azt mondhatom, hogy itt sem bunkó emberek élnek. Nagyon vegyes a kép. Van persze különbség egy falusi és egy pesti ember mentalitása, szokásai között - de ez a különbség már megtalálható a megyeszékhelyiek és a falusiak között is. Talán város-város között kisebb is az eltérés.
Ez a "bunkó pestiek" szóbeszéd talán egy - vélhetően - sznob kisebbség miatt alakult ki, de nyugodj meg, ők mindenkit lenéznek valami miatt, a többi budapesti embert is.
Szerintem ez csak a térkép miatt van.
Ha Pestről a Dunakanyarba akarsz menni, akkor is fölfelé mutogatsz, nem? Igaz, lehet, hogy inkább azt mondod, hogy KImész a Dunakanyarba, de az álladdal fölfelé mutogatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!