Milyenek voltak a körülmények/szokások az 1890-1990-as évek árvaházaiban/intézeteiben?
Figyelt kérdés
Hogy nézett ki egy ilyen? Nagy szigor volt? Hogy bántak a gyerekekkel? Esetleg előfordulhattak különös kegyetlenségek, pl hogy valakit halálra éheztettek, vagy bezártak egy sötét szobába? (Erről álmodtam, de fogalmam sincs mi lehet ez, nem találok információkat ilyen helyekről)2015. szept. 1. 19:52
1/3 anonim válasza:
Egészen az 1980-as évekig a nagy létszámú gyermekotthonok voltak jellemzőek, ahol eléggé laktanya-stílusban nevelték a gyerekeket. Egyenruha, egyenfrizura, minden parancsszóra működött. És előfordultak kegyetlenkedések, akárcsak a börtönökben.
Az 1990-es évektől a gyermekotthonokat a lakásotthonok váltották fel, ahol egy családi házban max. 12 gyermeket nevelnek egyszerre. Alapból ezek sokkal ideálisabb körülmények, de nagyon személyfüggő, hogy milyen légkör alakul ki végül egy lakásotthonban.
2/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elírtam, 1890-1900-as éveket szerettem volna írni :D De köszönöm a választ :)
2015. szept. 1. 23:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!