Kellemetlen helyzetbe kerültem egy esküvőn. Kiderült, hogy csak a páromat hívták meg, engem nem! Hallott már valaki ilyet?
Párom néhány hete kapta a meghívót (5 éve élünk együtt, mindenki tud róla, nem titok!). A jegyes pár nő tagja a barátnőm középiskolai nagy barátnője, most Németországban élnek, de itthon volt az esküvő. Tudnak egymásról, havonta beszélnek. Rólam is tudnak, bejelöltek facebookon is, felköszöntenek üzenetben a születésnapomon például. Furcsa volt így elmenni, de gondoltam majd most megismerem őket.
Amikor odaértünk a lagziba kiderült, hogy engem nem is hívtak meg, csak a barátnőmre számítottak! A csaj úgy gondolta, a középiskolai barátnőknek csinál egy külön asztalt és odaülteti őket. Egyiknek sincs pasija, így én kerültem egyedül ilyen helyzetbe. Látszott rajtuk hogy nem örülnek nekem, a barátnők is csiripelték: ha nem volt a nevem a meghívón akkor egyértelmű hogy nem vagyok hivatalos! A srác nagyanyja szóvá is tette: nem fognak hivatlan idegeneket etetni. Aztán hoztak egy széket meg egy terítéket, de rendkívül kellemetlen volt. Csak a barátnőm miatt nem léptem le azonnal onnan.
Nagyon megaláztak, napok óta nem tudok dűlőre jutni a dologgal. Miért volt erre szükség, nem vagyunk rosszban vagy ilyesmi. Más esküvőkön még az egyedülálló meghívottal is kisérővel számolnak.
Én reagálom túl és viselkedtem hülyén hogy kérdés nélkül elmentem mert meghívták a páromat (eszünkbe se jutott hogy ezt megkérdezzük!) vagy ők voltak a bunkók?
HA a meghívón CSAK a barátnö neve szerepelt, akkor egyértelmü, hogy CSAK ÖT várták.
Ha kíséröre is számolnak, akkor VAGY mindkettötök neve fel van tüntetve, VAGY odaírva, hogy családjával.
Itt egyértelmüen te voltál a hibás, és örülhetsz, hogy hivatlan vendégként kaptál kaját. (remélhetöleg felajánlottad, hogy a plusz költséget kifizeted nekik.)
Nehogy már elvárás legyen, hogy a középiskolai barátnők esetén a párjukat is meghívják egy esküvőre! Van fogalmatok arról, hogy mennyibe kerül egy ember megvendégelése?
A középisokali barátnők ismerik egymást, nincs szükségük kísérőre, van társaságuk.
Az tök más lenne, ha valaki mondjuk az unokatesója párját nem hívná, hiszen ott már az a pár is családtag...
Egy helyzetet sokféleképpen lehet kezelni, még a kényelmetlen helyzetet is. A problémát te generáltad, mert nem tájékozódtál, nem pontosítottál előre. Kellett volna. Azonban a meghívók egyértelműen és kivédhetetlenül primitívek voltak. Azzal, hogy kimutatták, azzal, hogy kibeszélték, azzal, ahogy viselkedtek.
Tehették volna, hogy előbb végiggondolják a helyzetet, erre elég akár egy perc. Juthattak volna arra a következtetésre is, hogy nemkívánatos vagy. Ezt lehet diszkréten közölni, ha maradsz, akkor már minden a te felelősséged. Így most egyértelműen az övék. Máskor válogasd meg gondosabban a társaságot, ne hagyatkozz múltbéli hiedelmekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!