Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kellemetlen helyzetbe kerültem...

Kellemetlen helyzetbe kerültem egy esküvőn. Kiderült, hogy csak a páromat hívták meg, engem nem! Hallott már valaki ilyet?

Figyelt kérdés

Párom néhány hete kapta a meghívót (5 éve élünk együtt, mindenki tud róla, nem titok!). A jegyes pár nő tagja a barátnőm középiskolai nagy barátnője, most Németországban élnek, de itthon volt az esküvő. Tudnak egymásról, havonta beszélnek. Rólam is tudnak, bejelöltek facebookon is, felköszöntenek üzenetben a születésnapomon például. Furcsa volt így elmenni, de gondoltam majd most megismerem őket.

Amikor odaértünk a lagziba kiderült, hogy engem nem is hívtak meg, csak a barátnőmre számítottak! A csaj úgy gondolta, a középiskolai barátnőknek csinál egy külön asztalt és odaülteti őket. Egyiknek sincs pasija, így én kerültem egyedül ilyen helyzetbe. Látszott rajtuk hogy nem örülnek nekem, a barátnők is csiripelték: ha nem volt a nevem a meghívón akkor egyértelmű hogy nem vagyok hivatalos! A srác nagyanyja szóvá is tette: nem fognak hivatlan idegeneket etetni. Aztán hoztak egy széket meg egy terítéket, de rendkívül kellemetlen volt. Csak a barátnőm miatt nem léptem le azonnal onnan.

Nagyon megaláztak, napok óta nem tudok dűlőre jutni a dologgal. Miért volt erre szükség, nem vagyunk rosszban vagy ilyesmi. Más esküvőkön még az egyedülálló meghívottal is kisérővel számolnak.

Én reagálom túl és viselkedtem hülyén hogy kérdés nélkül elmentem mert meghívták a páromat (eszünkbe se jutott hogy ezt megkérdezzük!) vagy ők voltak a bunkók?

2015. júl. 31. 13:06
 1/10 anonim ***** válasza:
21%

HA a meghívón CSAK a barátnö neve szerepelt, akkor egyértelmü, hogy CSAK ÖT várták.

Ha kíséröre is számolnak, akkor VAGY mindkettötök neve fel van tüntetve, VAGY odaírva, hogy családjával.

Itt egyértelmüen te voltál a hibás, és örülhetsz, hogy hivatlan vendégként kaptál kaját. (remélhetöleg felajánlottad, hogy a plusz költséget kifizeted nekik.)

2015. júl. 31. 13:14
 2/10 anonim válasza:
71%
hát szerintem ez alap, hogy meghívom a párját is,főleg hogyha régóta vannak együtt. ha most lenne esküvőm és mondjuk a barátnőmnek lenne pár hete pasija akkor őt nem hívnám.na de 5 év után szerintem illett volna.amúgysem meghívóban szokás hanem személyesen meghívni a vendégeket.
2015. júl. 31. 13:28
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Könnyű lett volna előtte rákérdezni, de most már késő... Nem számíthattál arra, hogy egy ünneplő társaság ennyire bunkó. Még ha Németországban élnek is...
2015. júl. 31. 14:25
 4/10 Roland G. ***** válasza:
79%
Ők voltak bunkók,nem is kicsit!
2015. júl. 31. 15:24
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Mi ráírtuk a meghívóra, hogy párodat és kisgyermketeket is szeretettel várjuk, de kérünk, hogy minél előbb jelezzetek vissza, hogy hányan jöttök. Így tudjuk hányan jönnek és nem mi döntjük el, hogy hozzák-e a gyereket/párjukat ha van/kísérővel jönnek-e stb.. Szerintem így tiszta. Ha a meghívó névre szól és csak a párodnak akkor egyértelmű, hogy rád nem számítottak (mondjuk ettől még viselkedhettek volna normálisan) és a párod is mondhatta volna, hogy nélküled nem megy (én sem mennék az enyém nélkül).
2015. júl. 31. 16:34
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Itt mindenki számlájára írható valami. Maga a szituáció kibontakozását inkább a kérdezőére, de bunkósságban mindenképp az ottani társaság a nyertes. Egy esküvő sincs gikszer nélkül, kellő rugalmassággal ez sem lehetett volna probléma.
2015. júl. 31. 16:36
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
A #3-hoz csatlakozva, a jövőben azért tartózkodj a társaságtól. Én akkor is ezt tenném, ha névre szólóan hívnának.
2015. júl. 31. 18:19
 8/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem reagálod túl, prosztó a barinő is, a családja is. Kerüld őket a jövőben. Megteheted, neked senkid egyik sem.
2015. aug. 1. 10:14
 9/10 anonim válasza:
71%

Nehogy már elvárás legyen, hogy a középiskolai barátnők esetén a párjukat is meghívják egy esküvőre! Van fogalmatok arról, hogy mennyibe kerül egy ember megvendégelése?

A középisokali barátnők ismerik egymást, nincs szükségük kísérőre, van társaságuk.

Az tök más lenne, ha valaki mondjuk az unokatesója párját nem hívná, hiszen ott már az a pár is családtag...

2018. febr. 28. 13:04
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy helyzetet sokféleképpen lehet kezelni, még a kényelmetlen helyzetet is. A problémát te generáltad, mert nem tájékozódtál, nem pontosítottál előre. Kellett volna. Azonban a meghívók egyértelműen és kivédhetetlenül primitívek voltak. Azzal, hogy kimutatták, azzal, hogy kibeszélték, azzal, ahogy viselkedtek.

Tehették volna, hogy előbb végiggondolják a helyzetet, erre elég akár egy perc. Juthattak volna arra a következtetésre is, hogy nemkívánatos vagy. Ezt lehet diszkréten közölni, ha maradsz, akkor már minden a te felelősséged. Így most egyértelműen az övék. Máskor válogasd meg gondosabban a társaságot, ne hagyatkozz múltbéli hiedelmekre.

2018. márc. 1. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!