Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Keresztszülőknek kértek fel...

Keresztszülőknek kértek fel minket, mi a teendőnk?

Figyelt kérdés
Mi nem vagyunk megkeresztelve a férjemmel, a kisbaba református vallás szerint lesz keresztelve. Nem tudjuk, ilyenkor mi illik, hogyan viselkedjünk. Ajándékba mit szokás ilyenkor adni a keresztszülőknek?
2010. márc. 6. 18:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

19:09 Mit értessz "keresztény nevelés" alatt pontosan?

Hogy ne lopjon, ne öljön, ne örüljön más kárának? Hogy segítse a bajba jutottakat? Hogy becsületben, tisztességben éljen?

Ne haragudj, de ez anélkül is menni fog, hogy meg lennénk keresztelve.

Mi is becsületes, szorgalmas, dolgos emberek vagyunk.

2010. márc. 6. 21:24
 12/15 anonim ***** válasza:
90%

a reformátusoknál, nem feltétele a keresztségnek, legjobb tudomásom szerint. Bár nem vagyok református, de én úgy tudom a keresztség a gyereknek jár, alapvető joga. Teljesen függetlenül a keresztszülők, szülőkmiben lététől, vallásosságuktól.

Mi római katolikusok vagyunk és egyébként semmi előírást nem tartottunk meg, nem vagyunk összeházasodva, a keresztszülők nincsenek megkeresztelve. De ha nem keresztelték volna meg ezekkel a feltételekkel a gyerekeimet, nem kereszteltettük volna meg őket. És akkor számoljon el a pap a lelkiismeretével, hogy nem keresztelt meg két ártatlan gyermeket a szülei bűne miatt. Nem vállalta, így megkeresztelte őket. És most katolikus óvodába, amit az Egyházmegye tart fenn járnak és kétségem sincs afelől, hogy jó keresztények lesznek. És a létező legjobb keresztzülőkkel a hátuk mögött.

Ja és az ajándék, mi a keresztelőruhát kaptuk. Ezt beszéltük meg. De van egy oldal, ahol kaphatsz ötleteket a z ajándékra.

2010. márc. 7. 00:46
 13/15 anonim ***** válasza:

Mert mi is keresztszülőt választottunk, akik szüleik helyett szüleik lehetnek a gyerekeinknek és azok is.

De a családban előfordult olyan, aki a szomszédot kérte fel, mert ő felelt meg minden elvárásnak. És ez most mennyivel jobb?

2010. márc. 7. 00:48
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

Elolvasva a kommentárokat. Ha most megkeresztelkedik valaki azért, hogy keresztszülő lehessen, akkor már keresztény lesz, aki keresztényi elvek szerint fogja nevelni a gyerekeket? Egyébként is statisztikailag a magyar népesség hány százaléka él valóban keresztényi értékrend szerint? Tehát kezdve onnan, hogy házasság előtti szex-bűn, fogamzásgátló szerek használata (beleértve óvszert)- bűn, úgy hallottam a kötött pulover meg a borsóevés is -bűn? (sajnos nem jegyezetem meg pontosan, egy filmben hallottam, és azóta sem akadtam rá, de valami ehhez hasonló banális hétköznapi dolog, az biztos)Úgyhogy kb hányan lehetnek? Hát ha csak ők lehetnének keresztszülők, nagy bajban lennének mert játhatnának keresztelőre azt hiszem.

Úgyhogy én helyeslem, hogy titeket választottak, és hogy elvállaltátok.

Ajándékba: attól függ, emléket szeretnétek vagy praktikus ajándékot? Mertha emléket, az lehet nyaklánc, medál, fényképből készítetett festmény akár

Ha praktikusat, akkor ruha, ami egyaránt hordható keresztelőn és hétköznapokban is, hímzéses takaró

Ha vallásos ajándék, ez nehéz mert nem vagyok református, de biblia, kereszt?, rózsafüzér?.

2010. márc. 7. 01:05
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az utolsó három válasz írójának!
2010. márc. 7. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!