Keresztszülőknek kértek fel minket, mi a teendőnk?
még egy színjáték-keresztelés
a ref. lelkészek hova teszik ilyenkor a lelkiismeretüket? a palást zsebébe??
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat.
Azért kértek fel minket, mert nagyon közel állunk hozzájuk, és egy olyan kisbabáról van szó, aki talán meg sem születik, ha mi nem irányítjuk őket a megfelelő orvosokhoz. (de ez hosszú történet)
A szülők ezzel próbálják kifejezni irányunkba, hogy mennyire hálásak, és mi is megtiszteltetésnek vettük a felkérést.
Mi azonnal jeleztük, hogy "pogányok" vagyunk, de ennek ellenére ragaszkodnak hozzánk.
Ezért kérdeztem, hogy mi legyen a teendő. Megkeresztelkedni nem fogok, de nem érzem, hogy ettől rosszabb ember lennék másoknál.
A szülők templomban akarják a szertartást.
Most én mondjam, hogy nem leszek, mert nem vagyok megkeresztelkedve (amúgy is tudják ezt)
ne azt mond, hogy nem leszel
hanem hogy nem lehetsz
szomorú, hogy így állnak hozzá, a szülők is, meg a lelkész is
Igazából nem gondoltam, hogy ezen lesztek kiakadva.
Arra lettem volna legfőképpen kíváncsi, hogy mit illik ilyenkor adni (pénzt vagy ajándékot).
Mi az, hogy szomorú, hogy így gondolkozik a lelkész meg a szülők?? A szülők jól ismernek minket, és tudják, hogy vagyunk olyan emberek, mint bárki, aki a templomban ájtatoskodik.
Én ezt az egész keresztelőt formaságnak gondolom. Egyáltalán nem biztos, hogy az a gyermek hívő lesz később. Megkeresztelik, mert náluk így szokás, nálunk meg nem volt szokás.
Szerintem inkább szomorú az, hogy ez alapján ítélnek meg embereket mások...:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!