Miért kell az időseket mindenáron tisztelniük a fiataloknak?
Szerintem inkább a türelem a lényeg. Türelmesebbnek kell lenni hozzájuk. Persze vannak esetek, amikor nekem is nehezen megy, mert nem lehet mindent ráfogni arra,hogy jól van, hát idős. Ilyenkor viszonylag normálisan kell az értésére adni, hogy álljon meg a menet.
Én pont múltkor állok a boltban a sorban egy db csokival, néni mögöttem, megpakolt kosárral. Megkérdezte,hogy magam elég engedném-e. Mondtam,hogy nem, mert dokihoz sietek (tényleg így volt), de gondoltam magamban, egyébként sem engedném, hisz neki tele volt a kosara. Erre elkezdett hőbörögni, mire egy csaj kettővel előttem beszólt, hogy persze, hogy siet, hiszen a nyugdíjasoknak annyi dolguk van. Igaza volt. Bár kicsit szebben is lehetett volna.
De nekem evidens,hogy bárhol átadom nekik a helyet, vagy ha látom,hogy mondjuk a boltban keres valamit, és nem találja, akkor segítek megkeresni. Nekem ennyi a tisztelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!