Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért jó ez bizonyos munkahely...

Miért jó ez bizonyos munkahelyeken/iskolákban?

Figyelt kérdés
Nyáron meglehetősen felkúszik a hőmérséklet. Ennek ellenére sok munkahelyen és még pár iskolában is tilos a rövidnadrág viselése. A férfiaknál elvárt öltönyhöz tartozó ing pedig nem lehet rövidujjú, mert az ízléstelen nyakkendővel. Most ennek mégis mi értelme van? Semmi haszna. Csak felesleges, hasztalan tilalom, mint oly sok más egyéb protokoll, etikett és íratlan szabály...

2015. jún. 15. 22:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

"Ez nem kedv kerdese, egyszeruen nem vagy alkalmas ra. en is csak azert nem vagyok Bill Gates mert nincs kedvem hozza."

Nem vagyok tuskó.. Azonban köszönöm, hogy ezt megelőlegezted nekem. Ha nagyon akartam volna akkor ilyen irányba megyek tovább (nem vagyok egy rossz képességű egyén:))

Viszont miért olyan hihetetlen számodra, hogy valaki nem abban a világban él ahol te? Engem ilyen szintű korlátozások nem érhetnek és kész.

2015. júl. 12. 20:44
 12/16 A kérdező kommentje:

"en is csak azert nem vagyok Bill Gates mert nincs kedvem hozza."

Az ilyen sarkított, túlzó példálózás sem vall értelmes emberekre...

2015. júl. 12. 20:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha olyan munkakorben vannak, ahol ugyfellel is kell idonkent kapcsolatot tartani, akkor alap, hogy mi a haszna.

Masik dolog, hogy az ilyen munkahelyeken ezzel egyfajta legkort is teremtenek, hogy mindenki "professzionalisan" van feloltozve - ez egy uzenet kifele meg befele is, hogy 'ez egy mennyire professzionalis hely", ami az ott dolgozokra is hatassal van (kire jobban, kire kevesbe).

2016. ápr. 15. 15:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy szerencsére, már egyre inkább afelé mennek a munkahelyek, hogy nincs dress code, és lehet menni ahogy jól esik. Persze továbbra is vannak munkakörök ahol elvárt a munkaruha/dress code (például ahol ügyféllel kell személyesen kapcsolatot tartani), de szerintem mindenkinek tök mindegy, hogy én most rövidgatyában programozok az irodában, vagy frakkban.
2016. máj. 10. 11:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Vagyonőrként dolgozom egy üres telephelyen, ahova nagyon ritkán jönnek emberek a megbízó részéről. A főnökség megköveteli a fekete gyakorló és a full műszálas póló viselését. :/
2016. jún. 23. 17:40
 16/16 anonim ***** válasza:
"Komoly" dolgokhoz elegáns ruha tartást ad.
2017. aug. 15. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!