Az alábbi esetben ki kezdeményezhet tegeződést?
Elvileg az illem azt mondja, hogy a nő-férfi viszonylatban mindig a nő kezdeményezheti a tegeződést.
Gondolom te vagy az alacsonyabb beosztású nő.
Esetedben igen kényes a kérdés, mert bár a másik cég idősebb vezetője magasabb beosztásban van, mégiscsak te vagy a nő, akinek a tegeződés kezdeményezésére lehetősége van.
Ki kellene puhatolni, hogy az illető szeret-e tegeződni.
Mert egy nő által kezdeményezett tegeződést meg nem illik visszautasítani, szóval a pasi nagyon kényelmetlen helyzetben lesz, ha nem szeret tegeződni, de te felhozod, hogy tegeződjetek...
"Elvileg az illem azt mondja, hogy a nő-férfi viszonylatban mindig a nő kezdeményezheti a tegeződést. "
Ez CSAK privát kapcsolatban érvényes, ha munkakapcsolatról van szó, ott a nemi különbségeket nem illik egyáltalán figyelembe venni.
Ez bizony nem könnyű kérdés! :)
Elvileg a nő, az idősebb vagy a magasabb beosztású javasolhatja a tegezést, de ebben az esetben, ha a férfi javasolja, tolakodónak tűnhet, aki visszaél magasabb posztjával.
Ha a nő ajánlja fel, esetleg felhívásnak, kihívásnak, hogy ne mondjam, intimnek tűnhet.
Azt hiszem, meg kell várni, míg jobban megismerik egymást, és ilyenkor néha - egy adott helyzet keretében - természetesen és önmagától is megoldódik a probléma...
Nem egy konkrét eset, általánosságban érdekel, több ilyen helyzet adott, és én is kapcsolattartóvá léptem elő bizonyos tekintetben nemrég. Többekkel tegeződünk, így könnyebb a kommunikáció, de elég változó a korosztály, és van, aki alapból magázódik új emberekkel akkor is, ha a többi kollégával, korábbi kapcsolattartóval tegeződött.
Hát igen, én vagyok ebben a helyzetben a kevésbé rangos pozícióban nőként, és még olyan idős sem vagyok, szóval vannak idősebb üzleti partnerek.
Nő és férfi kapcsolatában a nő; azonos neműek között az idősebb, üzleti, hivatali hierarchia esetén a magasabb rangú (mint „kitüntetett személy”) jogosult kezdeményezni a tegeződésre való áttérést. [link]
De ilyen esetekben szerintem is érdemesebb kitolni addig a tegeződést, amíg már tényleg mindkét félről véhetően igény lesz rá és olyankor mér nem ciki akárki is kezdeményez. MÉg egy jó tolvastam most itt: „… először a szív tegezzen, … csak azután a száj.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!