Hogy köszönjön a hallgató egyetemi oktatójának, aki megengedte a tegeződést?
Az oktató és a hallgató is férfi.
Melyik az a köszönési forma, amelyik nem sérti a megengedett tegező viszonyt, de megadja a kellő tiszteletet?
Még most is oktatja? Csak ennek a tanulónak engedte meg? Ha csak neki és még oktatja, akkor talán az iskolában el kéne tekinteni a tegeződéstől.
Egyébként "Szervusz tanár úr" vagy "Szervusz tanárnő"
esetleg a keresztnevüket lehet tenni a tanár úr /tanárnő helyére.
Én úgy szoktam, hogy Szia/Helló :)
Ők is visszafelé. Általában fiatal tanársegédekkel tegeződünk...
21/l
"A szervusz meg a hasonlókat, mondjuk a játszópajtásodnak illik köszönni a homokozóba, és nem egy egyetemi tanárnak..."
Szerintem olvasd el újra a kérdést...majd újra és újra, amíg ki nem elemzed, majd értelmezd.
Kedves Hatodik, soha nem az a baj, ha valaki nem tudja, hanem az, ha meg sem kérdezi. A kérdés lényegében minden egyetemistában felmerül (annak idején bennem is, mostanság a diákjaimban is) - szerintem ezért nem ledorongolás jár.
Kedves Kérdező, szerintem azzal lehet jelezni a tiszteletet, hogy a "szervusz" vagy "szevasz" után kimondod az illető keresztnevét is.
Ki az a gyökér, aki lepontozott minket??
Leírtam, hogy ÉN hogy köszönök azoknak az egyetemi tanároknak, akikkel tegeződünk. Nálunk így szokás, ebből még nem volt probléma.
Amúgy eleve hülye a kérdés, túl van tárgyalva.
Ha megengedte, hogy tegezd, akkor egy sima Szia/Helló elég lesz, nem fog megsértődni, ez a lényege a tegezésnek.
Ha nagyobb tisztelet vár el, akkor nem is engedi, hogy tegezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!