Hogyan kezdjek egy "Hivatalnak" küldendő emailt?
Az egyik kormányzati hivatalnak írnék egy emailt, amiben az ügyiratom átvételéről érdeklődnék, de nem kaptam semmilyen nevet akit megszólíthaték, csak egy puszta email-címet. A kérdésem arra irányul, hogy jó lesz-e a "Tisztelt XY Hivatal!" illetve, hogy be kell-e már mutatkozni az email legelején, vagy elég-e az aláírásban. Személyesen sose találkoztam Velük, csak nekik továbbította egy másik szerv a papírjaimat, és gyakorlatilag most kéne felvennem velük a kapcsolatot. Írnátok valami ötletet, hogy hogy kell megkezdeni egy ilyen levelet?
A szövegtörzs meg a befejezés nem gond, csak elkezdeni nem tudom. Angolul szoktam a munkahelyen levelezni, de magyarul még sose kellett - kb. a "Dear Sir/Madam, This is to kindly inquire about..." kezdetű emailre kell gondolni - hogy van ennek a magyar megfelelője, ami udvarias? Ismeretleneknek hogy szoktátok ezt írni?
Előre is köszi a segítséget!
Én így írnám:
Tisztelt XY Hivatal! (esetleg ha egy alosztálynak, vagy irodának, titkárságnak, anyám kínjának küldöd a hivatalon belül, akkor Tisztelt XY osztály/titkárság, stb)
Alulírott, Vég Béla, szeretnék érdeklődni, h ... bla bla bla.
A végére írd le az infokat: neved, címed, telefon esetleg, e-mail címet is tanácsos ott is feltüntetni, ill. ha van a papírjaidnak vmi száma, akkor azt is.
Én úgy szoktam, ahogyan nyomtatott levélben is, a bal felső sarokba kerül:
kapja: X-ügyi illetékes ügyintéző
tárgy: X-ügy
Ha nem tudom a pontos titulust, akkor megpróbálom tömören és egyértelműen megfogalmazni, "hogy még a h..lye is megértse" :)
Ezek után jön maga a konkrét levél, olyan formában, ahogyan azt az első válaszoló is írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!