Temetésre illetlenség piros rúzzal és körömlakkal menni?
Most tudtam meg, hogy egy meghalt egy távoli rokonom, el kéne menjek ma a temetésére. Szerencsére pont feketébe vagyok öltözve, de eléggé rikító piros körömlakk és rúzs van rajtam, leopárdminás sál. Ezenkívűl fekete a kabátom, nadrágom, cipőm is.
Szerintetek mehetek így? Max a rúzst tudnám leszedni, de nem szedném le, ha nem muszáj.
A sálat hagyd ki most.
A rúzst letörölheted, a temetésen illetlen és nem fog senkit érdekelni. Majd utána újrafested a szád.
Kesztyűd nincs esetleg? Akkor esetleg tedd zsebre, mint ami fagyoskodik, vagy ne villogtasd a körmöd, valami érdekes kéztartással csináld magad mellett.
Utolsó pillanatban értesítettek, nyilván már nem tudsz hazamenni körömlakkot lemosni, másik sálat venni. Hacsak el nem engednek hamarabb. Az én munkahelyemen ilyen esetben megértőek szoktak lenni, volt már, akit elengedtek hamarabb, hogy át tudjon öltözni a temetésre.
Ha erre nincs lehetőség, akkor amúgy sem sokat tudsz tenni. Ha nagyon feltűnő a rúzs, akkor esetleg letörölheted.
Ha valaki ilyesmin akad fenn, akkor az nem búcsúzni megy a temetésre, hanem pletykálkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!