Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Lehet egypetéjű ikreknek...

Lehet egypetéjű ikreknek azonos keresztnevük?

Figyelt kérdés
2014. dec. 30. 00:45
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Ha nagyon ki akarsz cseszni velük...
2014. dec. 30. 01:39
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Úgy tudom, hogy két testvérnek nem lehet teljesen ugyanaz a neve. Pl. Az lehet, hogy Tóth Lilla Zsófia és Tóth Zsófia Lilla, de két kizárólag Tóth Lilla nem lehet. Bár lehet, hogy rosszul tudom. Mindenesetre ez tényleg nagy kicseszés lenne velük.
2014. dec. 30. 02:03
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Csodálkoznék, ha lehetne azonos nevük, mivel a legtöbb helyen névvel és anyja nevével azonosítják az embereket. Ikreknél még a születési dátum sem jelente azonosítási alapot.

Próbáltam rákeresni a konkrét szabályra, de nem találom. (Névviselés szabályai, anyakönyvezési szabályok, stb.)

2014. dec. 30. 03:10
 4/9 anonim válasza:
75%
En se talaltam semmit, de talan ugy lehet, ha adsz nekik egy 2. keresztnevet, ami eltero. De fogalmam sincs, csak tippeltem.
2014. dec. 30. 04:21
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Még a mai törvényhozók sem annyira hülyék, hogy külön jogszabályt alkotnának a testvérek, ikrek, egypetéjű ikrek névhasználatáról. Báááár...?
2014. dec. 30. 06:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Régen előfordult, hogy ugyanazon névvel kettő eber is élt a családban. Megszületett Józsika, de 2 éves korára nagyon beteg lett, úgy nézett ki hogy nem éli túl. Közben jött a következő gyerek, akinek ezért a József nevet adták (milyen család az, amelyikben nincs József?). Ám Józsika valahogy átvészelte a betegséget és életben maradt, így aztán két Józsi is lett a családban.

Viszont egypetéjű ikreknek még akkoriban se adtak azonos nevet.

2014. dec. 30. 09:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mitől lehetne? Két külön testvér, nem egy.
2014. dec. 30. 09:29
 8/9 anonim válasza:
75%
#2 Igaz. Én ismerek olyan testvéreket akiknek ugyan az a nevük, csak más sorrendben van a 2 keresztnevük.
2015. jan. 2. 17:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Ettől még nem ugyanaz. Az egyik a keresztnév, a másik az eredeti név. 3 neve van mindkettőnek, és ezek nem egyeznek meg.
2015. jan. 2. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!