Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért mondják azt, hogy a...

Miért mondják azt, hogy a pincér "úszik"?

Figyelt kérdés
2014. dec. 8. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Túl sokan vannak, sok felé kellene figyelnie, utánrendeléseket esetleg elfelejt, látszik rajta, hogy nem ura a helyzetnek.
2014. dec. 8. 15:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! De ennek mi köze az úszáshoz?
2014. dec. 8. 16:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
"Úszik a munkában" - ez egy kifejezés arra, hogy sok dolga van. Az eredetét nem tudom, de gondolj arra, hogy egyedül vagy egy medencében és a téged körülvevő rengeteg víz a munka.
2014. dec. 8. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán mondják? Én még nem hallottam, google találatok első 10:

Pincér! Egy légy úszik a levesemben!.....:)

és a többiben sincs ilyesmi.

Biztosan mondják pár helyen, de nem hiszem, hogy el lenne terjedve.

2014. dec. 8. 17:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, itt találtam nagy nehezen egy példát. Azt hiszem ilyen vendéglátós szakmai szleng lehet.

"A legnagyobb szemétség az, amikor várod, h elmakogják legalább az italrendelésüket, mert ha azt megkapják, utána már lényegesen nyugodtabban várják a pincért, h felvegye a kajarendeléseket. De a vendégek fél órát vívódnak, h mit is kérjenek, mert ugye mit fognak enni és ahhoz mi passzol majd. Közben neked úszik a placcod, két asztalod pénzt lobogtat, h fizetne, a pultos idegbajos, h leesik a sör habja a rendeléseden, vagy a hab a kv tetején, kajáid hűlnek a konyhán...

És akkor a vendég nagy nehezen kinyögi, h 4 colát kérünk....."

[link]

2014. dec. 8. 18:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. Pincérektől függetlenül szokták mondani, hogy "el van úszva a munkával". Magyarul: kevesebb az idő, mint a munka. :)
2014. dec. 8. 21:48
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem onnan ered, hogy elviszi az ár, pl. mikor túl sok ruhát mosol a patakban, nem tudsz mindre figyelni és elviszi a víz, elúsznak.
2014. dec. 9. 08:36
 8/8 A kérdező kommentje:
A google-t én is néztem, de ott nincs erre válasz. Ezért kérdeztem itt. Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
2014. dec. 9. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!