Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A nőket zavarja ha egy fiatala...

A nőket zavarja ha egy fiatalabb férfi egyből tegezi őket?

Figyelt kérdés

Én 25 vagyok és többnyire mindenkinek sziázok, a szüleimnek is így köszönök és kicsit furcsa, hogy egy 35-ös nő vissza jónapotozik amikor mind a ketten kb. ugyanazon a szinten állunk. (egyikünk sincs magasabb beosztásban)

Egyáltalán ha nem sokat beszélgetünk és magázással kezdek akkor nagy valószínűséggel sose jutok el vele odáig, hogy felajánlja, hogy tegezzem.

2014. nov. 14. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Engem még úgy neveltek, hogy a nőnek, illetve az idősebbnek kell felajánlania a pertut, ezért aztán ha egy fiatalabb férfi letegez, zavarba jövök, igen, még mindig nem tudtam megszokni, bár gyakran előfordul.
2014. nov. 14. 21:28
 2/8 anonim ***** válasza:
26%

Ha vissza-jónapotozott, akkor ideje volna magadba szállnod és elgondolkodni azon, hogy mit vétettél és hogy-hogy nem vetted eddig észre.

Elv: senkit se tegezz le az engedélye nélkül. Az, hogy 25 éves vagy, még nem jogosít fel arra, hogy tegezz valakit. Ne sodródj azzal a mai árral, hogy mindenkit mindenhol tegezünk és kezet fogunk azzal is, aki ezt nem akarja.

>> ose jutok el vele odáig, hogy felajánlja, hogy tegezzem.

Miért, ez nálad életcél, hogy tegezz valakit ? Úgy nem tudsz valakivel együtt dolgozni pl. 30 éven át, hogy ne tegezd ? Kihat a vérnyomásodra, vagy egyéb mentális/műveltségi okai vannak ?

2014. nov. 14. 22:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kioktatást, már csak azt szeretném tudni esetleg, hogy ön mit gondolna/érezne ha a csókolom a kezeit nagyságos asszonyom helyett sziával köszönteném. (pont a válaszod a jó példa arra, hogy mit sem ér a magázódás ha közben hülyének nézed azt akivel beszélgetsz)

Az adott példa amit írtam mellékes, inkább a jövőre nézve lennék kíváncsi, hogy mennyire zavarja ez a nőket.

2014. nov. 14. 23:46
 4/8 anonim ***** válasza:
63%

Nem zavar ha tegeznek az sem ha magáznak. Kedvesnek lenni így is úgy is lehet, csakúgy mint bunkónak lenni.

32/N

2014. nov. 15. 05:19
 5/8 anonim ***** válasza:
63%

Az utolsónak van igaza :) Én tegeződéspárti vagyok, de nem szoktam udvariatlan lenni. Mindazonáltal vannak olyan szituációk, amikor nem lehet egyértelműen jól dönteni, bár általában ez a másik hozzáállása miatt van így. Pl. dolgoztam olyan helyen, amikor egy nagy épületben kellett néha rohangálnom, és az elején mindig magáztam a 40 körüli recepciós hölgyeket, a beszélgetés mindig úgy kezdődött: -Jó napot kívánok! - Szia, mit szeretnél?. Nem zavart, hogy tegeztek, mivel nyilván ez a szokás arra. Ezután úgy döntöttem, hogy jó, akkor tegezni fogom őket. Következő beszélgetés: -Szia! válasz (lenéző hangsúllyal): -Jó napot kívánok!!!.

Ez mutatja, hogy a másodiknak miért nincs igaza, mert 10 ember azt várja, hogy tegezzék, mert ő még nem olyan öreg, a 11. meg halálra sértődik, mert mi az, hogy őt le merték tegezni. Mintha nem lenne teljesen mindegy. Ha valaki udvariasan és kedvesen szól az emberhez, az szerintem teljesen rendben van, akár tegeződik, akár magázódik. Amúgy meg vicces, hogy valakinek az a legnagyobb problémája, hogy a másik milyen igeragozást használ egy 2-3 mondatos beszélgetés során.

2014. nov. 15. 10:36
 6/8 anonim ***** válasza:
44%
Ennek a szitunak voltam tanuja: Bácsi (kb. 75 éves) bottal odatipeg a zöldségeshez és azt mondja: adjál már egy kiló paradicsomot. Az eladó (kb. 25 éves) méri és közben hangosan azt mondja: legyen szíves, ne tegezzen.
2014. nov. 15. 20:38
 7/8 Janka néni ***** válasza:
0%

Én (48N) a 20 éven felüli férfiaktól kiindulásként a magázást várom. Magázódva is tudok mindenkivel lazán és szellemesen társalogni és ennek a fordítottja is igaz. A lányom társaságának fiú tagjaival a kapcsolatunk kezdetekor magázódtunk (betartva a formaságokat én nyújtok kezet elsőként, én nevezem meg magam és ezt követi a fiatalember). Azért nem tegezem le őket rögtön, mert éreztetni akarom velük, hogy már nem gyerekek a szememben és mivel a lányom velük lóg és a barátja is ennek a társaságnak a tagja, fontos, hogy ez egyben a felelősségükre is célzás legyen. De később tegeződünk és azt szoktam mondani, hogy amikor én letegezlek, felszólítás arra, hogy vissza is tegezz engem.

Egyéb, idegenebb környezetben (bolt, étterem, munkahely, közlekedés stb.) pedig egyértelműen elvárom, hogy 20 év feletti férfiak magázzanak. De én szélsőségesen merev és távolságtartó vagyok bizonyos helyzetekben, tehát, lehet, hogy ez ma már ásatag felfogás.

De, hangsúlyozom, én tudok magázódva is jól kommunikálni, amit sajnos a mostani 15-25 éves korosztálynak már nem volt, aki megtanítson.

2014. nov. 17. 14:03
 8/8 Janka néni ***** válasza:
32%

Kedves 5# válaszoló! A tegeződés vagy magázódás nem pusztán nyelvtani kategória.A társadalmi érintkezésnek azokban az országokban is többszintű szabályai vannak, ahol a nyelv nem ismer magázódó formulát (skandináv országok).

Azt gondolom, hogy tegeződve is tudok olyan hűvös és távolságtartó lenni, hogy a további beszélgetéstől elveszem bárki kedvét. Ugyanakkor magázódva is lehet az ember közvetlen. Valóban, nehéz eldönteni ismeretlenül, hogy vajon mit vár el egy bizonyos korú nő a férfitől megszólítás terén (is).

2014. nov. 17. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!