Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan köszönjek a szülőknek?

Hogyan köszönjek a szülőknek?

Figyelt kérdés

Tudom nem egy nagy probléma, de hátha tudtok nekem egy-két tippet adni. A napokban tervezzük a találkát a párommal, hogy megismerhessem a szüleit. Ugye egy férfi egy nőnek (asszonynak) köszön úgy, hogy kezét csókolom, egy férfinak, hogy tiszteletem stb., de én mint nő milyen köszönési formát használhatnék nyugodtan úgy, hogy ne legyen kínos? Mert ha úgy köszönök Jó napot kívánok, tuti, hogy mulatságos helyzetbe keríteném magam.

21L

2014. okt. 25. 21:12
 1/7 anonim válasza:
0%
First world problem...
2014. okt. 25. 21:15
 2/7 anonim válasza:
100%
Egy hölgy köszönése a jómodorban nincs annyira korlátozva mint egy férfié. Azzal hogy jónapottal köszönsz nem fogod magad kínos helyzetbe hozni. Én is úgy köszönnék
2014. okt. 25. 21:16
 3/7 anonim válasza:
62%

Így, hogy

"Jó napot jó uram! Kezét csokólom az elbűvölő asszonyságnak. (meghajlás, kézcsók, sétapálca esernyőtartóba való helyezése) Rengeteget hallottam már Önönről a szépséges kislányuktól, kérem ha megbocátanak átadnám eme csekélységeket (egy virág a nőnek egy bor a faternak).

2014. okt. 25. 21:16
 4/7 A kérdező kommentje:

2. Köszi

3. Köszi. :D De én hogy mutatkozzak be, mint nő, nem a páromról van szó.

2014. okt. 25. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

NEM te mutatkozol be, hanem a párod mutat be téged a szüleinek.

Amikor beléptek a lakásba, akkor köszönj Jó napot kivánok-kal. (Nem csak Jó napot)

Ekkor mutat be téged a párod az apukájának, aki kezet nyújt neked. Ekkor köszönhetsz újra Jó napot kivánokkal, és mondod érthetően a teljes nevedet (vezeték és kereszt név), Az anyukának ugyanúgy. Csak akkor köszönj neki Kezét csókolom-mal, ha legalább 50 éves.

Majd a látogatás során kérdezd meg, hogyan szólítsd őket, ha ők ezt nem mondják már előbb.

2014. okt. 25. 22:06
 6/7 A kérdező kommentje:
5. Nagyon köszönöm!
2014. okt. 25. 22:20
 7/7 anonim ***** válasza:
51%
Üdvözlöm:)
2014. okt. 25. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!