Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Soha nem szabad megkérdezni...

Soha nem szabad megkérdezni munkatárstól, hogy mennyi a fizetése?

Figyelt kérdés

ma felvettek, egy másik (szakmabeli) lánnyal együtt, pályakezdőként.

Kérdezte a főnök külön-külön kettőnktől, mennyit gondolunk fizetésként, mondta mindkettőnk (nem egymás előtt kérdezte).

Én egy nyitott, barátkozós ember vagyok, és emiatt mertem kérdezni. Eszembe nem jutott volna, hogy ezt nem illik. Talán abban hibáztam, hogy nem tartom a távolságot... vidéki lány vagyok, az ilyen kérdésre nem szoktak így válaszolni, hogy: semmi közöd hozzá. Nem pletyka, vagy odaszúrásként kérdezi az ember, csak mert érdekli... és miért érdekel? mert ilyen a természetem.

ráadásul mindketten ugyan abban a szakmában, ugyan annyi "gyakorlattal" rendelkezünk, gondoltam ezt talán szabad.

Mástól nem kérdezném meg, aki nem szakmabeli, és teljesen más elvárásokat kell teljesítenie.

biztosan hibáztam, valószínűleg ez lesz a válasz, de még most sem értem, ezt miért nem illik? de soha többé nem kérdezem meg, még rokontól sem, mert félek, hogy csúnyán megszólnak.

2014. okt. 2. 16:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

pl azt se értem, hogy képesek személyes dolgokba MÁS FIZETÉSÉT belekeverni. Pl mert beteg a gyereke/anyja/akárkije és drága a gyógyszer/kezelés... és xy munkatársa többet kap.. ÉS? tehet arról a munkatársa aki többet kap arról, hogy ő meg ezt kapta a sorstól? sok ilyet hallok, és nagyon nem értem.. lelkileg hol tartanak? ha ilyenekért képesek mást utálni is akár..

ezek számok, és az a legfontosabb, hogy emberségesek legyünk egymással és nyíltak. Ezt nem mindenki gondolja így, mert inkább bezárkózik, titkolózik és egy őszinte pillanatot se tud megélni.

2014. okt. 3. 19:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát, azért lehet valakinek furcsa érzés lehet, hogy ő mondjuk többet kap, mint te pont ugyanazért a munkáért. Lehet rosszul érezné magát tőle. Esetleg te is. De lehet épp attól tart, hogy ő keres kevesebbet ugyanazért és azért érezné hülyén magát. Vagy nem akarná, hogy arra hivatkozva kérj fizu emelést, hogy ő bezzeg többet keres.

Szóval azért tény, hogy nem olyan egyszerű helyzet ez.

Szerintem tök OK, ha valaki nem akar erről beszélni. Bár én szívesen beszélek.

2014. okt. 3. 21:53
 13/13 A kérdező kommentje:
nem baj, ha nem. Csak engem nagyon csúnyán megszólnak, ha megkérdezem (ami 1x történt meg csak), és megkérdeztem rokonaim is. Nem tudják megmondani, miért nem beszélnek róla, egyszerűen tabu.
2014. okt. 3. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!