Miért fontosabb a nők élete, mint a férfiaké?
Filmekben is látni/hallani, de a valóságban is találkoztam már olyasfajta helyzettel, amikor először a gyerekeket és a nőket mentették ki valahonnan, a férfiakat csak utánuk.
Vagy másik példa: ha valahol (pl. természeti) katasztrófa történik, a hírek bemondják, hogy hány áldozat van, "köztük ennyi meg ennyi nő és gyermek".
A gyermek fontosságát értem, hiszen a gyermek a jövő. A nő viszont miért fontosabb, mint a férfi?
3-as :D milyen forever alone lehet az ilyen? Haragszol a nőkre, csak mert nők és téged semmibe vesznek. Ez van :P
Normális emberekben működik az az ösztön, hogy védjük a gyerekünket, szerettünket, nálunk gyengébbet.
Számomra nőként egyértelmű, hogy a kisebbet, gyengébbet oltalmazom, tudod anyai ösztön. Legyen az az ikeában elveszett kisfiú, a család gyengébb női tagja vagy olyan kollagénő akit kihasználnak a férfiak csak, mert hagyja magát. Mentem már úgy oda kollégához, hogy úgy viselkedsz XY-nal, minth a húgod lenne és ha meghallok egy rossz szót, úgy rugatlak ki, mint a p****.
Evolúciós szempontból egy nő értékesebb, egy nő évente egyszer szülhet, egy férfinak egy év alatt gyakorlatilag bármennyi gyereke lehet.
Egészséges férfiban megvan az ösztön szintén, hogy megvédje a nála gyengébbeket. Persze a mai magyar társadalomban ez inkább úgy néz ki, hogy aki erősebb, magasabb beosztásban van, gazdagabb, az visszaél ezzel, nem segíti a gyengébbeket.
Pontozzatok le, majd úgyis jön a sok szűz fiúka, hogy a nőknek milyen jó, elnyomják a férfiakat stb stb.
Nem fontosabbak, csak régebben jobban kellett őket védeni a fizikai erőszak ellen (vadállatok, stb).
Az is igaz, hogy rövid távon (katasztrófánál) a nőket kell jobban védeni - de csak addig, amíg a férfiak nagyon el nem kezdenek fogyni, mert utána ki védi meg a nőket?
És ki tartja el, ha fizikai erőfeszítésekre van szükség?
Katasztrófa után ugye előfordulhat ilyen helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!