Hogy fogalmazzak meg egy ilyen levelet?
A lényeg az, hogy az egyik ismerősöm megadta egy olyan hölgy e-mail címét, aki tudna nekem segíteni kapcsolatba lépni valakivel, talán egy találkozót is tudna szervezni. Mit írjak a levélbe, milyen legyen a hangnem stb.?
(Ő felnőtt, családja van, én viszont csak 17 éves vagyok, nem tudom, hogy ez befolyásolja-e pl. a megszólítást.)
Aki írt már hasonló levelet, az írjon, fontos és sürgős lenne, mivel az e-mail cím tulajdonosa a napokban találkozik azzal, akivel kapcsolatba szeretnék lépni!
Szerintem mindenképp legyen magázódó a megszólítás. A levél hangvétele pedig udvarias. Tisztelettudó. Mivel ugye szívességet szeretnél kérni :) És egyébként sem árt az a másik ember felé.. :DD manapság pláne.
A levélbe mit írj? Attól függ hajlandó vagy-e az alkalmazkodásra, vagy már van konkrét ötleted, mikor szeretnél találkozót. Azt gondolom, hogy a találkozásra felkért fél dönthessen szabadon az időpontról. Szerintem így fair. :)
Ez most eléggé ködösre sikeredett. Mert nem értem pontosan mi a téma :)
Sok sikert hozzá!!
Én úgy írnám, hogy
"Tisztelt Asszonyom, xy-tól kaptam a címét, és a segítségét szeretném kérni..."
Köszi a tanácsokat! :)
Direkt írtam kicsit "ködösen", nem akartam leírni, hogy kivel szeretnék találkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!