Az utcazenélés legális?
Megbüntetnek azért ha kimegyek az utcára, valami forgalmas helyet keresek, és elkezdek gitározni?
Na és pl... kirakom magam elé a gitártokot... aki úgy gondolja az dobjon bele valamit.... 1 pizzára :D :D
? :D
Egyáltalán nem az.
Csak kötözködés és szófacsarás.
Van egy szabály: ha pénzért akarsz közterületen játszani, akkor engedély kell.
Ha valaki játszik és pénzt kap érte, akkor ez ennek hatálya alá tartozik. Ha nem akar pénzt kapni érte, akkor ne tegyen ki tokot, vagy utasítsa vissza a pénzt. Ez tiszta ügy.
Minden más csak sumákolás, ügyeskedés, tipikus magyar szarkeverés.
A törvénynek nem csak a betűjét, a szellemét is kell nézni és használni a józan észt.
Sceptic Nagyon köszönöm a fontolgatásod... elgondolkodtató téziseket tettél fel :) Köszönöm....
Még 1 kérdésem lenne..... ha kérek ilyen engedélyt.. hogy zenélni akarok.. akkor csak abban a pár négyzetméterben zenélhetek ahova kértem az engedélyt? Vagy... kérek engedélyt, és akárhol zenélhetek? Illetve... kell fizetni valamit azért, hogy én kirakom a gitártokot, hogy aki akar, dobáljon bele pénzt? Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy ha elkérem ezt az engedélyt, felveszik az adataim illetve adózni kell valamit vagy mi?..... (Az utsó eléggé hülye kérdés.. de azért inkább jobb tudni mint hogy megcsesszenek xD )
KÖSZÖNÖM mindenkinek a választ :) és bocsi a vita kirobbantásért :)
Nem azt mondtam, hogy ennek az engedély dolognak értelme van, vagy hogy egyetértek vele. Az egy más kérdés.
De jelenleg ez a szabály és ez vonakozik mindenkire. A párezer forintos automata szintin lakodalmast kornyikáló "koldusra" és a világszínvonalon játszó flamenco gitárosra is.
Ha nem tetszik, lehet tenni valamit azért, hogy megváltoztassák (petíciót indítani, megkeresni országos szervezeteket, képviselőket, stb.). Vagy lehet csinálni tudatosan szabálytalanul, de akkor ezt fel kell vállalni, annak következményeivel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!