Az nagy gond ha 15 évesen nagyon érdekelnek a fűvel kapcsolatos dolgok?
Furán fog hangzani de elmondom, ha kíváncsi vagy rá. Ezekben a szerekben PONT az a buktató, hogy hihetetlenül jó hatást keltenek és eltérítenek a valós világtól. És aki rászokik erre a jó érzést keltő anyagra, az vissza sem fog tudni lépni a való világba, mert minek is tenné, ha az ottaniban jobban érzi magát = ez a függőség állapota, amikor már nem létezik egy adott személynek más csakis a szer.
És hogy ez miért rossz?
1. Az illető tulajdonképpen nem él a való világban = agyhalott
2. Kiszolgáltatott lesz a szerre és gyenge -> könnyen halálhoz vezethet
Ha ezt az utat választod, azzal csakis a saját sírod ásod!
Az első és az utolsó hozzászólás kb. pont ugyanakkora butaság.
10+ év mértékletes kannabisz használat nem tett agyhalottá, közben lett egy diplomám és 135+ IQ-m sem csökkent.
De.
A fű igenis okoz függőséget.
Miért?
Mert jó betépni.
A szerencsejáték és a maszturbáció is okoz függőséget, pontosabban ugye rá lehet szokni, túlzásba lehet vinni.
A füvet is túl lehet adagolni == lehet belőle annyit szívni, hogy utána úgy gondold, hogy ennyit nem kellett volna. Az viszont tény, hogy úgy nem lehet belehalni, mint az alkohol- vagy ópiáttúladagolásba.
Az, hogy érdekel, az jó. Tájékozódj rendesen, ne úgy, mint az előttem szólók, és ne ragadj le az "agyhalott" és a "nemkáros" címkéjű hülyeséghalmazoknál.
...és 15 évesen ne kezdj el füvezni pls.
Most nem keresem vissza a linkeket, de láttam olyan kutatást, ami szerint a kamaszkori fűhasználat és bizonyos mentális elváltozások között van pozitív korreláció. Ok-okozati összefüggésről ugyan nem hallottam, de inkább hagyd ezt a dolgot legalább monduk 3 évig.
Addig érdeklődj, az soha nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!